Férfi Extraliga Férfi NBI Magyar Kupa Röplabda

Simán búcsúztunk a nyolc között – folytatódik a bajnokság!

Férfi röplabdacsapatunk tegnap este vívta a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját a tavalyi győztes Pénzügyőr ellen. Nagy Gergely tanítványai az első fordulóban elszenvedett 0:3-as vereség után próbáltak meg javítani.

Az első szett kiegyensúlyozottan kezdődött, 5–5-ös állásig fej-fej mellett haladtunk a zöld-fehér fővárosi sikercsapattal. Ezt követően némi előnyhöz jutott a fővárosi sikercsapat, de 16–14-ig nagyobb előnyt egyik oldal sem tudott kialakítani. Vezetőedzőnk időkéréssel próbált meg ekkor közbeavatkozni, melyet követően Balázs Bálunt és Gebhardt Norbert pontot érő támadásaival egál (16–16) szerepelt az eredményjelzőn. A végjátékra viszont elfáradtak fiaink, elkezdett kinyílni az olló, a PSE 25–19-re húzta be ezt a játszmát.

A második szett az elsőhöz hasonlóan kezdődött, 4–4-ig a hazaiak nyakán voltunk, onnantól viszont nem találtunk fogást Jókay Zoltán tanítványain, akik folyamatosan törtek előre, végül 25–15-re lezárták a játszmát. A harmadik, egyben utolsó etapban 7–6-ig tartottuk a lépést a házigazdával, onnantól viszont újra kicsúszott a kezünkből az irányítás. Vezetőedzőnk nem kért időt, hiszen már biztos volt a kiesés, végül 25–13, összességében 3:0 szerepelt az eredményjelzőn a PSE javára.

Pénzügyőr SE – TFSE 3:0 (19, 15, 13)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 61 néző. V.: Sík, Bibók.
PSE: Kövessy 7, Tóth K. 2, Szalai 6, Mihálovits 13, Kovács Z. 5, Kiss D. 10. Csere: Feliciano (liberó), Kispál, Székely 3, Majoros 4. Vezetőedző: Jókay Zoltán
TFSE: Tóth M. 1, Gebhardt 11, Mihucz 2, Balázs 8, Horváth B. 4, Füzék 3. Csere: Laczi (liberó), Knobloch, Winter 2. Vezetőedző: Nagy Gergely

Továbbjutott a Pénzügyőr SE 6:0-ás összesítéssel.

A bajnoki folytatásban Esztergomba utazunk, ahol megpróbálnánk visszavágni a piros-fehérek októberi, nálunk aratott 0:3 arányú sikerére. A Komárom-Esztergom vármegyei alakulat 7. helyen áll az Extraligában 5 győzelemmel, 8 vereséggel. Rajtunk kívül sikerrel zártak a Kecskemét, Kazincbarcika, MEAFC és a DKSE négyese ellen is.

Szívós középcsapatként ismertek, akik a DEAC, Szeged, Pénzügyőr és a MAFC alakulatával szemben is pontszerzésig, 2:3 arányú vereségig jutottak. Az utóbbi időszakban viszont nem áll jól a szénájuk, zsinórban 5 bajnoki vereségnél járnak úgy, hogy a legutóbbi három bajnoki találkozójukon rendre 0:3-ra maradtak alul.

Az összecsapás helyszíne nem Dágon lesz, ugyanis az 1000 fő körüli község csapata az esztergomi Suzuki Arénában játszik a jelenlegi kiírásban.

Extraliga, 14. forduló
PSE – TFSE (01.14. 15:00)
Suzuki Aréna, Esztergom

Hajrá TFSE, sok sikert fiúk!

Fotó: Borhi Mihály