Női NBI Röplabda

A negyedik helyezett ellen kezdjük az évet!

Női NB I-es röplabdásaink a VEHIR-VESC csapatát fogadják szombaton 18 órától.

Lányaink 24 ponttal a tabella éléről indítják az új esztendőt, míg aktuális ellenfelük 21 ponttal a negyedik helyet foglalja el. A veszprémiek csapata az idei szezonban eddig két mérkőzésen maradt alul. A BVSC gárdája ellen 3:0, míg a BDSE egyesületével szemben 1:3 arányú szenvedtek. A VEHIR egyesületét a hazai játékosok mellett több idegenlégió is erősítik, köztük Ribeiro Araújó Debora is, akire korábban több éven keresztül csapatunk alapembereként tekintettünk.

A Veszprém csapata a 2022/23-as szezon során is nehéz ellenfélnek bizonyult. Az ellenük játszott két mérkőzés során hazai pályán 1:3-ra kaptunk ki, míg idegenben kiélezett 2:3-as győzelemmel távoztunk.

Csapatunk szorgos felkészüléssel töltötte a rövid „téli szünetet”. A tétmeccs nélküli időszak során a kemény munka mellett a kikapcsolódásra is jutott idő. Csapatunk még egy nemzetközi olasz tornán is részt vett, ahonnan újult erővel tértek vissza játkosaink. A kint gyűjtött tapasztalatokat és lendületet kell röplabdázóinknak alkalmaznia a szombati összecsapáson a siker érdekében.

Kettes ütőnk, Kis Dorottya így vélekedik az újév első megmérettetéséről: „Biztos vagyok benne, hogy kemény mérkőzésnek nézünk elébe. Tudjuk, hogy a Veszprém támadásban nagyon erős, ezért a védekezésre kell még nagyobb hangsúlyt fektetnünk. Az újév első meccsére feltöltődve érkezünk egy olaszországi tornán való részvétel után, ami nagyon jó felkészülés és csapatépítés is volt egyben. Az új élményekkel és impulzusokkal gazdagodva még nagyobb erőbedobással tudunk nekiindulni a mérkőzésnek.”

Az összecsapást élőben közvetíti a Sportmédia youtube csatornája.

Női NB I. – 10. forduló
TFSE – VEHIR-VESC (01.13. 18:00)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, Budapest

Sok sikert lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály