Női NBI Röplabda

Rangadó következik a Folyondár utcában!

Női NB I-es röplabdacsapatunk pénteken 16 órától lép pályára a jelenlegi szezonban még veretlen Vasas SC fiókcsapata ellen idegenben.

A Vasas együttese az aktuális tabella első helyét foglalja el. Az általuk lejátszott hat mérkőzésből mind a hatszor ők kerültek ki győztesen. Az idei szezonban eddig két csapatnak sikerült ötszettes meccsen pontot rabolnia a piros-kékektől. Ez a két egyesület a Gödöllő és a lányaink által 3:1-re legyőzött BVSC Zugló.

A Vasas a legutóbbi szezonban is nehéz ellenfélnek bizonyult. A 2022/23-as kiírás során kétszer vívott meg velük csapatunk. Az egyik mérkőzés 0:3-as idegenbeli győzelemmel zárult a mi javunkra. A szezonzáró, számunkra bajnoki címről döntő összecsapás fájó, 1:3-as vereséggel végződött hazai pályán.

A Vasas fiókcsapatában csak utánpótláskorú játékos játszik. Csapatuk legnagyobb része szerepel az utánpótlás válogatott több korosztályában is. Ezen az összecsapáson röplabdásainknak nagyon fókuszált, offenzív játékot kell nyújtania a kezdetektől fogva a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

Csapatunk feladója, Turcsányi Zita a Vasas SC-től érkezett hozzánk a 2022/23-as szezon kezdetén. Játékosunk így látja az elkövetkezendő összecsapást: „Szoros, kiélezett meccset várok. Tavaly is izgalmas mérkőzéseket játszottunk a vasasos lányokkal, idén is hasonlóra számítok. A Vasas fiatal, ámde rendkívül összeszokott csapat, ahol a játékosok nagy része a korosztályos válogatottnak is a tagja, ezért magabiztos, precíz játékot kell nyújtanunk a győzelemhez.”

Női NB I. – 7. forduló
Vasas SC – TFSE (11.24. 16:00)
Vasas Folyondár Sportközpont, Budapest

Gyerünk lányok, hajrá TFSE!