Férfi NBI Röplabda

Pontot csentünk Dágról!

NB I-es férfi röpiseink az élbolyba tartozó Dág KSE vendégei voltak a bajnokság 8. fordulójában, ahol a srácoknak 4 mérkőzés óta nem termett babér… Egészen mostanáig, ugyanis Lónárt Péter tanítványai egy kifejezetten izgalmas, 5 szettes mérkőzésen végül pontot raboltak!

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, szinte teret sem hagyva a mieinknek, ezzel is megmutatva ki az úr a háznál. A folytatásban viszont emberfelettit harcoltak a mieink és 21–24-nél már szettlabdáért küzdöttek. A dágiak még szereztek 2 pontot amivel felzárkóztak, de egy rossz nyitás után 1-1-re módosult az eredményjelző, sikeresen egalizáltunk. A piros-fehér ellenfél időközben elvesztette egyik legjobb emberét sérülés miatt, így lehetőség nyílt csapatunk előtt.

A harmadik szettben ismét a hazaiak diadalmaskodtak, de már korántsem akkora fölénnyel, mint az elsőben. Ekkor újra vérszemet kaptunk és 18–15-ről mentettük meg az eredményt. Igyekeztek ugyan visszajönni a dágiak, de itt sem jutottak 23 pont fölé. Így már biztossá vált, hogy mindent eldöntő ötödik szett következik. Sajnos az adok-kapok a hazaiak felé billentette a mérleg nyelvét, de a pontszerzés idegenben már önmagában is nagy dolog!

Forrás: hunvolley

Dág KSE – TFSE 3:2 (11, –23, 17, –23, 8)
Dág, 42 néző. V: Varga A., Bátkai-Katona.

DÁG: Szabó B. 1, Kun 25, Sow 12, Oláh B. 5, Benkő 15, Flachner D. 5. Csere: Farkas (liberó), Majer 1, Czobor 6, Flachner K. 5, Horváth B. 4. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
TFSE: Füzék 4, Nagy T. 1, Szappanos 1, Tanai, Fenyő 3, Merkler 17. Csere: Szabó B. (liberó), Gyenes 1, Dóczi 6, Tigyi 9, Czita 9. Vezetőedző: Lónárt Péter.

Lónárt Péter vezetőedző értékelője a találkozót követően:
A mérkőzés összképét tekintve a játékkal elégedett vagyok a sok hiba ellenére is! Nehezen kezdtük a mérkőzést, de amint alázatosan és a taktikai utasításokat betartva játszottunk jöttek a pontok és jobbnál jobb megoldások. A 4 szettben 15:18-ról 25:23-ra fordítva sikerült megnyerni a szettet. Ezért büszke vagyok a csapatra, hogy hitt és akart!

Csapatkapitányunk, Szappanos Dávid összegzése a mérkőzésről:
„Az első szett a kissé szokatlan felállás és a gyenge fogadás miatt hamar elúszott. A másodiktól a dági edző több poszton is kisérletezgetett, valamint csapatuk legjobb ütő játékosa lesérült, így esélyt kaptunk egy szorosabb végkimenetelre. Az előző meccsekhez képest jobban is játszottunk, a fogadás és a támadás-befejezés fokozatosan feljavult, így sikerült szép játékkal döntő szettet kicsikarni. Az utolsó etapra azonban a Dág változtatott, amire már nem volt elég időnk és erőnk reagálni. Ennek ellenére tőlük egy pontot elhozni nagy fegyvertény és a csapatnak nagy szüksége volt rá. Reméljük, hogy végre elindulunk felfelé és tartós, jó teljesítménnyel tudunk előrukkolni a továbbiakban!”

A fiúk következő mérkőzésüket Dunaújvárosban vívják majd a DKSE otthonában december 3-án.

Szép volt fiúk, csak így tovább!