Női NBI Röplabda

1:3-ra nyert a Veszprém

NBI-es női röpiseink a hétvégi fordulóban rangadót vívtak a VEHIR-VESC ellen hazai környezetben. Előzetesen 1 pont mutatkozott a felek között, a legutóbbi évadban látottak alapján pedig 2/2 győzelem, 6–0 szettarány és 150–98 pontarány volt az egymás elleni mérleg a javunkra.

Ami fiatal keretünket illeti, sajnálatos módon nem volt hadra fogható Halla Gréta, illetve Tettamanti Virág sem, azonban új játékost üdvözölhettünk a korábban extraligát is megjárt Villám Lilla személyében. Ellenfelünk soraiban több légiós is szerepelt, köztük Ribeiro Araújo Debora, aki 3 szezon során is játszott nálunk.

Az összecsapást jobb ritmusban, élesebben kezdte a vendég alakulat, hamar magukhoz ragadták a vezetést és a kezdeményést, amivel minket üldöző szerepbe kényszerítettek. Nagy különbség nem mutatkozott egyszer sem, ugyanakkor pár ponttal rendre előttünk járt a Veszprém. 21–21-nél úgy tűnhetett, hogy nyitott a harc az első szett végjtátékában, ám ekkor egy hibás feladást követően némileg zavarodottá váltunk, ezt pedig könyörtelenül kiharcolta a sikerre éhes VESC (21–25).

A második etap felemásan kezdődött számunkra, eleinte előnyhöz jutottunk, majd a Veszprém vette át az irányítást. 7–10-es állásnál ki is kérte az időt kubai mesterünk, ami tökéletes belenyúlásnak bizonyult. Zsinórban jöttek a pontjaink ezután, 16–11-nél már félig a zsebünkben éreztük a játszmát. A szett zárása jól sikerült, felszabadultan és pontosan játszva egalizáltunk (25–16).

A harmadik menetben újfent a Veszprém bizonyult ütőképesebbnek. A korábbiakkal ellentétben most nem tudtunk megújulni és felzárkózni, így viszonylag simán, 17–25-tel újra vezetést szerzett a vendég együttes. A negyedik játszma első pontjait a VESC-VEHIR jegyezhette, ekkor viszont még hamar tudtunk eszmélni és 6–3-ra léptünk el. A vendégek mestere, Ibrahimi Edon gyorsan kikérte az időt, melyet követően feljöttek a tanítványai. 8–8-tól egészen a véghajráig egymás mellett haladtak a felek, a zárás viszont az ellenfél számára sült el jobban, így 23–25-re nyerték a negyedik etapot, ezzel eldöntve a mérkőzést is.

TFSE – VEHIR-VESC 1:3 (–21, 16, –17, –23)
Győri út, 52 néző. V: Barabás, Ujházi.

TFSE: Kökény N. 2, Komcsák 13, Budaházy 14, Villám 12, Villányi 8, Zen 12. Csere: Boller (liberó), Turcsányi, Vámos. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
VESC: Pós, Araújo 25, Sólyomvári 10, Hajós 6, Dordzsceren 14, Thompson 9. Csere: Tóth L., Bődi (liberók), Molnár-Pintér, Deli, Horváth D. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.

Vezetőedzőnk, Olazábal Herrera így fogalmazott a találkozót követően: Nehéz volt a mai játék, mert minden lehetőséget és hibát, amit adtunk nekik, nagyon jól kihasználtak. Egy olyan csapattal találkoztunk, akik nagyon jól játszottak kollektíven, nagyon ügyes és eredményes játékosaik vannak, ami hiányzott nálunk a kulcsfontosságú pillanatokban. Látni fogjuk, hol vannak a hibáink és azon dolgozunk, hogy kijavítsuk őket. Gratulálok a VESC-nek!

Vereségünkkel a negyedik helyre csúsztunk hátra, míg ellenfelünk a második pozícióba ugrott fel. A következő fordulóban az eddig minden pontot bezsebelő DVTK otthonába látogatunk.

Hajrá lányok, hajrá TFSE!