Kosárlabda Női NBI/A

Pécsre utazunk az utolsó párharc kezdetén!

Élvonalbeli női kosarasaink számára elérkezett a play off utolsó szakasza, ahol az NKA Universitas PEAC együttesével csapnak össze az 5. helyért! Pécsi riválisunk három meccses küzdelmet folytatott a Vasassal, míg mi két mérkőzésen múltuk fölül a BEAC-ot az 5-8. helyért zajló elődöntőben.

Vezetőedzőnk, Magyar Bianka így fogalmazott a pécsiek elleni párharc előtt: „Ott vagyunk a legjobb hat csapat között. Élvezzük a rájátszás minden pillanatát, de ez nem azt jelenti, hogy kiengedünk.” – húzta alá a szakvezető. „A célunk, hogy a hátralévő két vagy három mérkőzésen is jó teljesítményt nyújtsunk. Bár már az évad végéhez közeledünk, de nem a túlélésre megyünk, hanem még mindig szeretnénk meccsről meccsre fejleszteni a játékunkat.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Pécsi ellenfelünkkel 2019 óta összesen 12 alkalommal találkoztunk. Mi négyszer, ők nyolcszor tudtak nyerni. A statisztika más mutatói azonban nem tükröznek ilyen különbséget, sőt a rájátszásban eddig szerzett pontok átlagában felénk billen a mérleg.

Az idei szezon első fordulójában hazai környezetben fogadtuk Jovan Gorec csapatát, akkor 47–65-re maradtunk alul. Ezt követően az idegenbeli találkozó álomszerűen indult, de túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. Egészen a negyedik negyed második percéig uraltuk a mérkőzést, majd a hazaiaknak sikerült fordítani és 70–61-re nyerni.

Aktuális ellenfelünk kiélezett párharcon van túl, mely során a sorsdöntő harmadik mérkőzés a végjátékban dőlt el a Vasas ellen. „A Vasas jól megszervezte a védelmét és ők is ugyanúgy megérdemelték volna a győzelmet abban a párharcban. Sierra Calhoun teljesítménye döntőnek bizonyult a harmadik mérkőzésen a 7-ből 5 triplájával. Ellenünk is az egyik meccsnyerő ember volt az alapszakaszban, őt mindenképpen limitálni kell.” – hangsúlyozta Magyar Bianka.

Kulcsfontosságú, hogy fejben rendben legyünk és támadásban, illetve védekezésben is odafigyeljünk a részletekre, fegyelmezettek maradjunk végig. Fontos lesz a lepattanózás. A PEAC várhatóan szeretne ellenünk is dominálni a festékben és Kiss Virágnak sok labdát adni. Erre készülünk. Az előbb kiemelt Calhoun mellett Kiss Virágot is limitálnunk kell. Szeretnénk megőrizni azokat az erősségeinket, amik támadásban eddig is jellemeztek minket, tehát a lendületességet, a gyorsaságot. Ismét minden játékosunknak ki kell vennie a részét mindkét oldalon. Ahogy utaltam is rá. Eddig a rájátszásban mérkőzésről mérkőzésre meg tudtunk újulni, egy kicsit előrébb lépni és ezt szeretnénk most vasárnapra is elérni.” – összegzett vezetőedzőnk.

Vezetőedzőnkkel a találkozó előtt készítettünk átfogó riportot:

PLAY OFF 5. helyért 1. mérkőzés
2023.04.19. 18:00
NKA Universitas PEAC – TFSE
NKA – Fűzy Ákos Centerpálya, Pécs

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!