Kosárlabda Női NBI/A

Nagy pontkülönbséggel, hazai pályán győzött a PEAC!

Élvonalbeli női kosarasaink az 5. helyért folytatott küzdelem első körében Pécsre utaztak, ahol az NKA Universitas PEAC-cal csaptak össze. Komoly erődemonstrációt tartottak Jovan Gorec tanítványai, nem kegyelmeztek a mieinknek és 48 pontos különbséggel nyitották a párharcot, így 1-0-ás előnnyel utazhatnak szerdán majd hozzánk a Városmajorba.

Fotó: MKOSZ

Lauren Manis pontjai vezették föl a találkozót, de azonnal érkezett rá válasz hazai részről, majd Hegedűs Janka lépett elő és értékesített egy távolit. Álomszerű kezdésnek indult, azonban túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. A pécsiek egymás után 8 egységet szereztek és fokozatosan távolodtak. Ismét Manishoz került a labda, aki habozás nélkül dobott hárompontost, de még így is le voltunk maradva kettővel. Az újabb rohamokkal 17-8-ra módosult az állás, majd jött Dúl Panka és egy újabb tripla. Sajnos a fehér-narancs alakulat nem volt rest és egészen 28 pontig jutott, míg mi 15-ig az első negyedben.

A második szakaszban sem tudtuk ledolgozni a 13 egységnyire rúgó hátrányunkat. Hiába értékesítettünk két újabb távolit Theodoreán Alexandra és Dúl Terka révén, a differencia nem csökkent. Kiss Virág ekkorra már 14 pontot dobott, a hazaiak pedig 15 egységnyire növelték a különbséget. Igaz kevesebb találattal szolgált a félidőt megelőző játékrész, ellenfelünk így is 48-at szerzett. A nagyszünet utáni folytatás az első etapot tükrözte, annyi változással, hogy nem mi kezdtük a pontgyártást, sőt.

Egészen az 5. percig nem tudtunk betalálni, végül Dúl Terka duplája törte meg a kosárcsöndet. Pécsi oldalról Kiss Virág mellett Wetczel Nóra, Laczkó Sára és Olawuyi Adenike villantak meg a támadásokban. Újabb 14 egységgel kerekedtek fölénk, ezzel már 29-re nőtt a különbség és sajnos az utolsó negyed sem hozott változást a játék képében. Az első két perc számunkra pontok nélkül telt, amit Burján Laura triplája szakított meg. Turi Eszter, Hegedűs Janka és Dúl Terka tudott még érvényesülni a záró etapban, míg ellenfelünk tovább növelte előnyét. Az utolsó öt percben mindkét oldalon az idáig kevesebb játékperccel rendelkezők is pályára kerültek, végül a hazaiak kereken 100-52-re nyerték meg a meccset.

Fotó: MKOSZ
NKA UNIVERSITAS PEAC – TFSE-MTK 100-52 (28-15, 15-13, 27-13, 30-11)

TIPPMIX NŐI NB I. A – 5. helyért, 1. mérkőzés
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Györfy Rúben, Vida József, Nepp László Oszkár (Maár Gábor)

NKA Universitas PEAC: Kiss 18, Katanic 9, Calhoun 10/6, Wentzel 14/6, Gwathmey 11. Csere: Laczkó 5/3, Simon, Szücs 7/3, Kötő, Olawuyi 11/3, Pap 10, Sanchez 5/3.

TFSE-MTK: Theodoreán 3/3, Pusztai 2, Hegedűs 9/3, Manis 7/3, Dúl P. 8/6. Csere: Szeitl, Baa 2, Turi 4, Németh 4,. Burján 3/3, Király, Dúl T. 10/6.

Fotó: MKOSZ

Vezetőedzőnk mellett Dúl Terka nyilatkozott a mérkőzést követő sajtótájékoztatón:

Magyar Bianka: „Nehéz értékelnünk a mi oldalunkról a mérkőzést. Először is, gratulálok a PEAC csapatának, ma lehengerlőek voltak. Ty Marshall kiesésével szaporodtak a gondjaink, hiszen Pusztai Petra és Lauren Manis is egészségügyi problémákkal küzdött, ami látszott is a játékukon. Biztos vagyok abban, hogy szerdán egy másik arcunkat fogjuk mutatni.”

Fotó: MKOSZ

Dúl Terka: „Egyáltalán nem így akartuk ezt lejátszani. Teher nélkül jöttünk ide, de nem gondoltuk volna, hogy ekkora pontkülönbség lesz a végére. Csalódottak vagyunk, bár az is nagy dolog, hogy idáig eljutottunk, de nem így akarjuk befejezni a szezont.”

A második és egyben a Városmajort búcsúztató találkozóra szerda este 19:00 órakor kerül majd sor, ahova szeretettel invitálunk mindenkit, hogy méltó módon köszönhessünk el az 1300 napon át hazai parkettként szolgáló csarnoktól!