Kézilabda Női NBII

Női kéziseink is folytatják!

Ezen a hétvégén folytatódik NBII-es női kézilabdacsapatunk bajnoki idénye. Lányaink a második helyről várják a déli csoport küzdelmeit. Első körben idegenben lépnek pályára a Mizse KC (9.) otthonában.

Kifejezetten hosszú szünet adódott a Herbert Krisztián vezette gárda számára a késő őszi, FTC elleni utolsó mérkőzés óta. Lányaink számára lehetőség nyílt a téli alapozás elvégzésére, azonban több nehezítő körülmény, így a járványhelyzet, betegségek, sérülések és az egyetemi teendők együttese végett ez nem úgy sült el, ahogyan azt stábunk előzetesen eltervezte.

Tavaszi menetrendünk a következő:Vezetőedzőnk (Herbert Krisztián) így fogalmazott: „Az újrakezdés előtt akadozik még a gépezet, de bizakodóak vagyunk továbbra is. Ahhoz, hogy újra győzelmeknek örvendhessünk, kellő agresszivitásra lesz szükségünk a védekezésünkben, emellett kevés technikai hibára a támadásaink során.

Konkrét célunk nincsen és nem is szeretnék feleslegesen terhet helyezni a lányokra. Továbbra is felszabadultan, örömittasan szeretnénk kézilabdázni, illetve mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozni.”

Csapatunk 4 felkészülési találkozót tudhat maga mögött, melyeken kiderült, milyen fronton kell még fejlődni, csiszolni a gépezetet. Jelenleg még hullámzó a teljesítmény, illetve az első mérkőzésre pár alapember nélkül utazik a gárda, azonban mindenképpen győzni szeretnének – még, ha nehéz mérkőzésre is számítanak.

Csapatunk felkészülését továbbra is segíti Csillik Árpád, aki vezetőedzőnkkel együtt törekedett folyamatosan aktualizálni a felkészülést. Jelentős segítség, hogy erőnléti edzőnk küzdősportágból érkezett, így különös hangsúlyt fektet az agresszív, harcos attitűd és az ilyen játékelemek megfelelő fejlesztésére.

Remélhetőleg lányaink ott folytatják, ahol abbahagyták ősszel!

2022.02.19. 12:30
NBII Dél – 12. forduló
Mizse KC – TFSE
Polyák Imre Sportcsarnok, Lajosmizse

A @tfsenoikezilabda megjelölésével tudtok nekünk drukkolni a szezon során! (A hazai mérkőzéseink előreláthatólag zárt kapuk mögött kerülnek megrendezésre.)