Férfi NBII Kosárlabda Rájátszás

Nem sikerült a továbbjutás!

Férfi kosárlabdacsapatunk az NBII keresztjátékának második meccsén a Sunshine NYÍKSE otthonában lépett pályára. A párharc első összecsapásán egy végletekig kiélezett, jó iramú találkozón 69-62-es arányban sajnos alulmaradtunk. A bíztató játék és a kis különbség miatt bizakodva várhattuk a visszavágót, melynek tétje a négyes döntőbe kerülés volt.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, de 10-8-as állásnál egy triplának köszönhetően sikerült fordítanunk! Az odavágóhoz hasonlóan most is kiélezett harcot vívtak a felek és a kezdeti gyengébb játék után sikerült egál közeli eredményt tartanunk a párharcot tekintve. Az első negyedet végül hat pontos előnnyel zártuk, tehát mindössze egyet kellett már csak ledolgoznunk!

A folytatás is izgalmasan alakult, mindkét csapat stabilan védekezett, így kezdett állandósulni a felek közti differencia. A hazaiak hibáit könyörtelenül kihasználtuk, hiszen míg ők kihagyták a távoli dobásaikat, addig mi a gyors indulásoknak köszönhetően tíz ponttal meg tudtunk lépni. A NYÍKSE alakulata ugyan próbált zárkózni, azonban öt pontnál jobban nem tudtak minket megközelíteni!

A fordulást követően továbbra is nagy csata folyt a pályán. A védekezést tekintve mindkét gárda igen komoly energiákat mozgósított, de a nyírségiek a hét pontos határon belül tartottak minket.

Az utolsó negyedben a játék képe már kevésbé volt látványos és ezzel együtt a szabálytalanságok száma is igencsak megugrott. Az utolsó percnek 63-66-tal vágtak neki az együttesek, azonban hazaiak sikeres ziccerei döntőnek bizonyultak mind a mérkőzés mind a párharc kimenetele szempontjából. voltak. A végeredmény 70-70 lett, és mivel idegenben 7 ponttal győzött a NYÍKSE csapata, így ők jutottak rájátszásba!

Végeredmény: Sunshine NYÍKSE – TFSE 70-70 (16-22, 23-22, 17-11, 14-15)

Pontszerzőink:

Szabó Domokos Mátyás 25/9 – 10/11

Laman Richárd 16/12 – 2/2

Király Zalán 10/3 – 1/2

Horváth Gergely László 8/6 – 0/2

Kovács Martin Tamás 7/3 – 0/0

Körömi László 4/0 – 2/4

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!