Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Nem sikerült a bravúr az Extraliga kezdetén!

Férfi röplabdásainknak nem sikerült a remeklés a magas színvonalat képviselő tavalyi 4. helyezett Vegyész Kazincbarcika ellen az Extraliga 1. fordulójában. Mindezek ellenére csapatunk szettről szettre javuló játékával pozitív előjeleket mutat a jövőre nézve.

Nagy Gergely játékosai az első szettben nem tudtak mit kezdeni a VRCK agresszív nyitásaival és hatékony blokkjaival, így ellenfelünk már az első játszma elején jelentős előnyre tett szert (1-9). Az etap vége felé haladva sem sikerült ledolgozni hátrányunkat, így 25-11 szerepelt a Kazincbarcika neve mellett.

A második játszma már jobban alakult. Férfi röplabdásaink nyitásfogadása, ezáltal támadása is feljavult, de még így sem sikerült megszorongatni a végig több pontos előnyt tartó ellenfelünket (17-25).

A legutolsó szett elején viszont már egymás mellett haladt a két csapat, ám a játszma közepén a Vegyésznek megint sikerült ellépni (13-18). Csapatunk óriási küzdéssel felzárkózott a végjátékban (22-24), de a tapasztaltabb Kazincbarcika behúzta a szett végét és ezzel a meccset is (0:3).

Nagy Gergely véleménye a meccsről: „Szeretnék gratulálni a Kazincbarcika csapatának a győzelemhez! Nem állunk meg, dolgozunk tovább, sűrű hetek állnak előttünk. Ez a mérkőzés megmutatta, milyen szintre kell felzárkóznunk, és a következő időszakban azon leszünk, hogy ez meg is történjen!”

TFSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika

0:3 (-11, -17, -22)

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 150 néző. V: Selga B., Varjasi M.

TFSE: Quintz 2, Tóth K. 1, Balázs B. 4, Mihucz 3, Fenyő 6, Gebhardt 8. Csere: Laczi (liberó), Füzék 1, Merkler, Tóth M., Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Férfi röplabdacsapatunk következő ellenfele a Vidux-Szegedi RSE lesz, akikkel október 11-én mérkőznek meg idegenben. A szegedi csapat minket megelőzve a 10. helyen végzett az előző szezonban. Tavaly kétszer is 3:0-ás vereséget szenvedtünk ellenük, ám új játékoskeretünkkel bizakodunk abban, hogy idén sikerül őket megszorongatni.

Sok sikert srácok, hajrá TFSE!