Női NBI Röplabda

Győzelem a nyitányon!

Női röplabdacsapatunk gyönyörű győzelemmel indította a 2023/24-es bajnoki szezont. Egy szettes hátrányból tudtak fordítani a szintén fővárosi BVSC-Zugló ellen, a mérkőzés így 3:1-es nyereséggel zárult. A találkozó kettős rangadó is volt egyben, legnagyobb örömünkre szép számú közönség előtt sikerült a szuper kezdés.

Némileg megilletődve játszottunk az első szettben. A stabilan nyitó BVSC-nek sikerült elbizonytalanítani nyitásfogadóinkat, ennek köszönhetően a szett közepére jelentős előnyre tettek szert (10-17). A TFSE-s lányoknak valamennyire sikerült redukálni a hátrányt (17-21), a szett megfordítása már nem sikerült, végül 25-19 szerepelt a Zuglóiak neve mellett.

A második játszmát jól kezdték röplabdásaink (11-8). Több ki nem kényszerített hiba miatt cserére kényszerült csapatunk vezetőedzője, így az újonnan érkező Tátrai Zsanett kapott bizonyítási lehetőséget, amivel élni is tudott. Tatár Gréta hatékony támadásaival sikerült ellépnünk (18-16), ám a Zuglóiak nem adták könnyen magukat, folyamatosan zárkóztak (24-22). Végül Zen Isabella kegyelmet nem ismerő center támadásával lányaink sikeresen behúzták a szett végét (25-22).

A következő szett még szebben alakult Joel Olazábal Herrera tanítványainak, már a játszma legelején sikerült 5 pontos előnyt kialakítani (9-4), amit végig tartani is tudtak, és könnyedén behúzták az etapot (25-19).

A negyedik játszmára teljesen összeállt csapatunk. Kis Dorottya ellentmondást nem tűrő támadásbefejezéseivel a Zuglóiak nem tudtak mit kezdeni, a szett végére ellenfelünknek alig sikerült elérnie a 10 pontot (25-11). Ezzel pedig a tavalyi egymás elleni meccsekhez hasonlóan, 3:1 arányban arattunk diadalt.

Joel Olazábal Herrera így tekintett vissza a győztes meccsre: „A mai meccset kicsit idegesen kezdtük az elején. Szerintem izgultak a lányok, mivel ez volt a szezon első meccse hazai pályán és az új csarnokunkban egyaránt. A cserejátékosaink kitűnően szálltak be, és az ő segítségükkel a végső győzelemig tudtunk menetelni csapatként. Köszönet a szurkolóknak a csodálatos hangulatért és támogatásért!”

Boller Anna, liberónk nyilatkozata a nyertes mérkőzéssel kapcsolatban: „Nagyon örülünk, hogy mi is győzelemmel mutatkozhattunk be az új csarnokban, és el tudtunk indulni az előzetesen kijelölt úton. Köszönjük a kilátogató szimpatizánsoknak a szurkolást!”

TFSE – BVSC-ZUGLÓ 3:1 (-19, 22, 19, 11)

Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 220 néző. V: HALÁSZ T., HALÁSZ E.

TFSE: Kökény N. 1, Tatár 20, Tettamanti 8, Kis 14, Kiss 2, Zen 15. Csere: Boller, Kucsera (liberók), Tátrai Zs. 11, Turcsányi 1, Vámos 2, Villányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Női röplabdázóink következő mérkőzése október 13-án a Magyar Kupa selejtező lesz az NB II-es Közgáz SC csapata ellen idegenben. Velük már találkoztunk felkészülési meccseink során, ahol 3:0-ás győzelmet arattunk.

Gratulálunk lányok, sok sikert a folytatásban!