Kosárlabda Női NBI/A

Nagyot küzdöttünk, majd alulmaradtunk a hosszabbításban

Ígéretesnek indult a Magyar Kupa a TFSE-MTK lányai számára az Atomerőmű KSC Szekszárd ellenében.

Már az első negyedben nagyon jól kezdett csapatunk, hisz egyből egy 7-0-ás szériával nyitottak. A lendület ezután is kitartott és a megszokott Bernáth-Jenkins-Jenkins duónak -is- köszönhetően 21-16-ra meg is nyerte a játékrészt a TFSE-MTK.

A következő etapot is jól nyitották lányaink, 2 perc játék után, Bernáth sikeres büntetőivel már 10 pont volt a felek között. Miután már 10 egységnél is több volt a szekszárdi hátrány, időkérés következett. Az időkérés során nagyon jó taktikai utasításokat kaphattak a „vendégek”, hiszen teljesen más játékot láthattunk tőlük ezután. Jó támadásokat vezettek és sokszor hibára kényszerítették a TFSE-MTK játékosait és egyre közelebb kerültek hozzánk. Így a nagypihenőt megelőzően már csak 3 pont volt a lemaradásuk.

Félidő: 40-37

A szünetet követően kiélezett csata folyt a parketten. Mindkét csapat a legjobb játékát játszotta, ezért egyikőjük sem tudott számottevő előnyt kiépíteni. Látszott a két csapat padbeli különbsége, mert amíg nálunk eddig csak 7 játékos lépett a pályára, addig a másik oldalon majdnem az egész padot bevetették már. Az egész negyed alatt jó játékot mutató TFSE-MTK megfáradt a negyedvégi hajrára, így 5 pontos hátránnyal ért véget ez a játékrész. (53-58)

A negyedik negyedben folytatódott az eddig látott ki-ki meccs. Hol a TFSE, hol a KSC vezetett 2 ponttal. A hajrában pedig jött az igazi dráma. 3 pontos „vendég” vezetés és pár másodperc volt már csak a táblán, amikor Bernáth kapta meg a labdát a hárompontoson kívül és emelte rá, kísérletébe Gereben Lívia faultolt bele. Bernáth az egyik legjobb büntetődobó a ligában, amit most be is bizonyított, hiszen egyszer sem remegett meg a keze, ezzel hosszabítást harcolt ki csapatunknak.

A ráadásban a szívük, lelkük kitették a pályára a lányok, de a fáradtságuk felülkerekedett sajnos. Több hibával játszottak, mint a KSC és innen már nem volt visszaút. Studer és Bálint kiváló formájának köszönhetően bebiztosította az Atomerőmű a továbbjutást. Több, mint tisztesen helyt álltak a Magyar Kupa negyeddöntőjében!

Végeredmény: 79-85

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!