Kosárlabda Női Magyar Kupa Női NBI/A

Idézzük fel a tavalyi emlékeket

Női kosárlabdacsapatunk élvonalba történő feljutását követően rögtön első évében kivívta a Magyar Kupa szereplést. A nyolcas döntő hatalmas dolognak számít bármely újonc csapattól, hát még az eredmények, amiket a torna során elértek a lányok. Elevenítsük fel ezeket az emlékeket közösen!

2020 márciusában pécsett rendezték meg a Magyar Kupa küzdelmeit. Az ikonikus helyszínen (Lauber Dezső Sportcsarnok) az alábbi párosításokkal vágtak neki a felek a negyeddöntő küzdelmeinek:

TFSE-MTK – PEAC-PÉCS
ALUINVENT DVTK – SOPRON BASKET
UNI GYŐR MÉLY-ÚT – ZTE NKK
NKE-FCSM CSATA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD

Lányaink nem estek kétségbe attól, hogy a házigazda ellen kell pályára lépjenek, magával ragadta őket a helyszín atmoszférája és egy percig sem volt kérdés, hogy egyenrangú félnek bizonyulnak a PEAC ellen. Egy nehéz és hajtós mérkőzésen 4 ponttal nyertek lányaink. Nézzétek vissza a találkozót az alábbi linken:

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?whun_cup_17

Fotóalbum:

https://nmk.hunbasket.com/foto/9?id=2

Ezt a fantasztikus győzelmet másnap egy olyan mérkőzés követte a Sopron Basket ellen, ahol egyáltalán nem mi számítottunk az esélyesnek. A zöld-sárga ellenfél más dimenzióban mozgott már a tavalyi évben is a magyar mezőnyhöz képest. Mégis tisztesen felkészült belőlük csapatunk és alaposan megnehezítette Gáspár Dávid lányainak a dolgát.

Első TV-s mérkőzésünk után mindenki kalapot emelt a TFSE-MTK mutatott játékát látva. A lenti youtube beágyazáson keresztül végignézhetitek a találkozót:

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?whun_cup_21

Fotóalbum:

https://nmk.hunbasket.com/foto/5?id=2

A Sopron elleni vereség értelmében bronzmeccsen léphetett pályára Magyar Bianka együttese a ZTE NKK ellen. A zalaiaknak kalandos útja volt a döntőig: a negyeddöntőben idegörlő végjátékot követően 1 ponttal múlták felül az UNI Győr MÉLY-ÚT csapatát. Az elődöntő során az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen meglepetésszerűen kezdték a mérkőzést, behúzták az első negyedet. Ezután magára talált a szekszárdi csapat és megfordította a mérkőzést, majd fölényes különbséggel biztosította a döntőbe kerülését.

A bronzmeccsen sajnos nem sikerült a bravúr és az éremszerzés. Ez azzal is összefüggésben lehet, hogy több szempontból is nehezített körülményekkel léptek pályára a lányok. Hiányzott a Sopron ellen lesérülő Kristina Arsenic, mellette pedig csapatkapitányunk, Süle Krisztina sem volt 100%-os állapotban még. A találkozóról sajnos nem találtunk felvételt, így a fenti cikkben olvashatjátok el az összefoglalót.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/?whun_cup_23

Fotóalbum:

https://nmk.hunbasket.com/foto/7?id=2

Ilyen emlékekkel lépnek pályára ma lányaink, mi pedig nagyon reméljük, hogy a felszabadultság jellemzi majd őket és szép játékot láthatunk!

Hajrá TFSE-MTK!

A mai, Szekszárd elleni mérkőzést az alábbi linken követhetiek:

https://mindigtvgo.hu/details?id=11201903&type=7

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!