Kosárlabda Női Magyar Kupa Női NBI/A

Hangolódás a Magyar Kupára

NBI-es női kosárlabdacsapatunk tavalyi újonc idényéhez hasonlóan idén is kivívta a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében való szereplést. Február 24-én (szerdán) este 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata ellen mérkőznek meg Magyar Bianka tanítványai. A torna helyszíneként ezúttal a Gabányi László Sportcsarnok (Budapest – XI.ker.) szolgál.

A TFSE-MTK vezetőedzője így fogalmazott a mérkőzést mérkőzést megelőzően:

„Büszkék vagyunk arra, hogy második alkalommal is kivívhattuk a kupába kerülést. Ugyan a sorsolásunk nehezebb, mint tavaly, mégis nagyon jó fejlődési lehetőségnek tartjuk ezt a versenysorozatot. Szükségünk van az ilyen lehetőségekre és élményekre. Egyfajta ünnep ez a magyar kosárlabda sport számára, még egy olyan sajátos időszakban is, mint a jelenlegi. Furcsa lesz ez az esemény szurkolók nélkül, tavaly rengeteg erőt meríthettünk belőlük.

Ami a holnapi mérkőzésünket illeti, a KSC Szekszárd ellen sem készülünk másképpen, mint a szezon során eddig bármelyik összecsapásra. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk kerete az egyik legerősebb jelenleg Magyarországon, viszont aki ismer minket, tudja: sosem megyünk feltett kézzel a harcba. Ennek fejében szeretnénk meglepetést okozni és készülünk némi újdonsággal is.”

Magyar Bianka büszke a csapatra, amiért második alkalommal is kivívták a Magyar Kupa szereplést.

A szekszárdi alakulattal idén már kétszer találkozott csapatunk, ezeken a mérkőzéseken az Atomerőmű győzött. (81-75 idegenben, majd 54-75 hazai pályán)

A holnapi találkozót élőben közvetíti a mindigo sport csatornája az alábbi linken:

https://mindigtvgo.hu/details?id=11201903&type=7