Férfi Extraliga Férfi NBI Magyar Kupa Röplabda

Nagy kihívás előtt állunk!

Férfi röplabdacsapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágójával kezdi meg a 2024-es évet. December 23-án hazai pályán 0:3 (-16, -18, -24) arányban maradtunk alul az első mérkőzésen.

Ezúttal idegenben nyílik lehetőség bizonyítani, a visszavágón ugyanis a Pénzügyőr lesz a házigazda. Ellenfelünk regnáló kupagyőztes, 2023 tavaszán megnyerte a rangos sorozatot. Az Extraligában 6. helyen áll a Jókay Zoltán által vezérelt együttes, 12 mérkőzésen 7 győzelem és 5 vereség a mutatójuk. Szorosan követik a Debrecen, Székesfehérvár, Kazincbarcika, Kecskemét négyesét, mögöttük viszont kisebb űr látható, a 7. helyezett Dág 5 ponttal marad el tőlük.

Ami minket illet, a kupa nyolcaddöntőjét Győrben 1:3 arányú idegenbeli sikerrel vettük, így kerültünk a legjobb 8 közé. Az Extraligában eddig két győzelmünk (Dunaújváros, Miskolc) van, mindkettőt vendégként jegyezhettük. Hazai porondon eddig nem sok babér termett számunkra, 7 alkalom során 7 vereség, 1 nyertes szett szerepel a nevünk mellett.

Egymás elleni mérlegünk a zöld-fehérekkel szemben eddig két 0:3 arányú hazai vereség, azonban felszabadultabb idegenbeli játékunkra támaszkodva képesek lehetünk jobb formával előrukkolni a mai találkozón.

Az összecsapást megelőzően másodedzőnket, Dávid Marcellt kérdeztük az elmúlt időszakról: Január 4-én kezdtük meg a munkát sok állóképességet fejlesztő feladattal, amit a csapat lendületesen teljesített. Ezeket követően kezdtünk el technikailag és taktikailag készülni az év első mérkőzéseire. A mostani meccs kulcsa a kezdés lesz, nagyon fontos, hogy az esetleges jó nyitányt követően a végjátékig kitartson a pontos, koncentrált játékunk. Fizikálisan megfelelő állapotban vannak a fiúk, készen állunk az előttünk álló időszakra!

Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó
PSE – TFSE (01.10. 19:00)
Pénügyőr Sportcsarnok, Budapest

Sok sikert srácok, hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!