Funkcionális Fitnesz

Nagy Annamária remekelt a súlyemelő MEFOB-on!

Nagy Annamária (Ancsa), a TFSE Funkcionális Fitnesz szakosztályának leigazolt versenyzője 1. helyen végzett a 2020. évi súlyemelő MEFOB-on a 71 kilogrammos női kategóriában. Szakításban (Snatch) 60 kg, felvétel-lökésben (Clean & Jerk) 78 kg volt a sikeres emelése, így összetettben 138 kg-mal aranyérmet szerzett a súlycsoportjában!

Ez kiemelkedően fontos, mert a funkcionális fitnesz (‘crossfit’) egy kevert alapú sport, amelynek  szerves részét képezi a tradicionális súlyemelés, így ha valaki jó súlyemelésben, annak nagyobb az esélye a funkcionális fitnesz versenyeken a jó szereplésre.

A TFSE csapata rövid interjút készített Ancsával, aki már éppen a verseny utáni jól megérdemelt pihenőjét töltötte. Elmondása szerint:

„Egyhónapos kihagyás után voltam éppen, mert volt egy térdsérülésem, abból épültem fel. Mivel nem vagyok korán ébredős típus, ezért nehezemre esett felkelni, de azért ennek ellenére így is izgatottan vártam, hogy mit hoz majd a nap! A szakítással nagyon elégedett vagyok, a felvétel és lökésnél még éreztem, hogy a sérülésem még nincsen teljesen rendben, ezért ott az edzőm, János tanácsára inkább a biztonságosabb fogásokat választottuk kisebb súllyal.”

“Éppen tegnap volt a Magyar Edzők Társasága által meghirdetett Köszönd meg az edződnek! nap, én ezzel az aranyéremmel szeretném megköszönni a súlyemelő edzőmnek, Baranyai Jánosnak, és a funkcionális fitnesz edzőmnek, Kuti Ádámnak a rengeteg segítséget, szakmai munkát, biztatást, motivációt és a reggeli kávét, amivel ébresztettek, hogy a verseny jól sikerüljön! ? “

“Köszönetet szeretnék mondani továbbá a TFSE Funkcionális Fitnesz szakosztálynak a lehetőségért, hogy látták bennem a fantáziát és leigazoltak. Nekik köszönhetően hivatalosan is Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség (NEFFISZ) sportoló lettem, amely a jövőben egy rendkívüli lehetőség számomra, hogy a funkcionális fitneszversenyzés nemzeti válogatottjának kerettagja legyek majd.”

“Remek volt a verseny hangulata, nagyon szép érmet kaptunk, külön meg szeretném köszönni a MEFOB szervezőinek! Jövőre is mindenképpen elindulok és a célom, hogy ismét megnyerjem. Remélem, hogy még a mostaninál is népszerűbb lesz a verseny és rengetegen lesznek a mezőnyömben.”

A TFSE csapata ezúton is szeretne gratulálni Ancsának! További sportsikereket kívánunk a tehetséges fiatal versenyzőnknek!

A sportág iránt érdeklődők az alábbi linkeken tekinthetik meg a teljesítményeket:

További információ a versenyről:

https://mozduljra.hu/sportesemeny/sulyemelo_mefob_2020/?datum=12382

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!