Funkcionális Fitnesz

Jöttünk, láttunk, győztünk, avagy: A 2021. évi Neffisz Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokság TFSE szemszögből

Szeptember 25-26-én lezajlott a NEFFISZ idei évi Nemzeti Bajnoksága. Az országos szinten kvalifikációt teljesítő versenyzők közül 43 fő jutott be a döntőbe, ebből a 43 főből 9+1 versenyző a TFSE csapatából került be a fináléba. Már önmagában az is elég szép teljesítmény, hogy egyetlen sportegyesületből kerül ki az ország legjobb versenyzőinek közel negyede.

A TFSE sportolói közül az utánpótlás (U13-14) korosztályban Bánhidi Anna és Balsai Liza, a felnőtt női mezőnyben Nagy Ancsa, Németh Gabriella es Szakolczai Fédra képviselte színeinket. Férfi felnőtt mezőnyben egy rendkívül meghatározó sportmenedzseri fondorlattal sikerült a verseny előtt leigazolni Horváth Kristófot, a tavalyi nemzeti bajnokot, aki megvédte bajnoki címét az idén is. Továbbá ott volt az eddig is élmezőnybe tartozó Kuti Ádám, akinek a tanítványai a férfi masters mezőnyt és a felnőtt női mezőnyt is népesítették. Férfi mastersben elindult Zabráczki Gyula es Szatmári Róbert az egyesületünk színeiben. A székesfehervári mini egységünket pedig a már megszokott módon ismét Osváth Bence képviselte, aki a versenyzés mellett az ország egyik legjobb kosárlabdacsapatának erőnléti edzője Székesfehérváron.

Balsai Liza (2.) és Bánhidi Anna (3.) a dobógón.

Az utánpótlás mezőnyében az országos szinten döntőbe jutó lányok négy különböző tesztfeladaton mérették meg magukat. Nekik a verseny egy napos volt, így minden energiájukat meg kellett mozgatniuk a siker érdekében. A nap végére Szakolczai Fédra tanítványa, Balsai Liza hatalmas küzdelemben megszerezte az ezüstérmet, míg Görcsös Ákos tanítványa, Bánhidi Anna bronzermet szerzett. Mindkét lánynak az első versenye volt ebben a sportban, így a szerzett eredményeken arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy a jövő nemzedéke képviselte magát a mi egyesületünk színeiben a nemzeti bajnokságon. Mindkét hölgynek gratulálunk! Külön köszönet a szülőknek, akik végig szorgalmasan es intenzíven szurkoltak, támogattak es tanácsokkal látták el a lányokat a verseny teljes időtartama alatt.

A felnőtt női mezőnyben az egész országból a kvalifikáció alapján négyen jutottak el a döntőbe, közülük hárman voltak a TFSE csapatából. A felnőtteknek két napos versenyen kellett hat különböző fittségi tesztfeladaton tesztelniük a képességeiket a mára már megszokott iF3 rendszeren belüli hatos bontásban. Itt Radnai Tamás tanítványa, Szakolczai Fédra nyerte meg az aranyérmet, míg a többi női versenyzők Németh Gabriella bronzéremmel, a fent már említett Kuti Ádam tanítványa, Nagy Ancsa pedig egy negyedik helyezéssel gazdagította sportegyesületünket. A felnőtt hölgyeknek ezúton is gratulál a TFSE vezetősége! A teljes végeredmény a felnőtt női mezőnyben: kettő darab TFSE érem és egy pontszerző negyedik helyezés.

Szakolczai Fédra (1.), Németh Gabriella (3.) és Nagy Ancsa (4.)

Felnőtt férfi kategóriában rendkívul erős mezőnyben Kuti Ádám a hatodik helyen zárt, míg újdonsült versenyzőnk – Horváth Kristóf – tavalyi bajnoki címét megvédve ismételten aranyéremmel fejezte be a 2021-es Nemzeti Bajnokságot. Győzelmét saját instagram oldalán is megörökítette, amit ITT érhettek el:
https://www.instagram.com/p/CUUdNrIovjX/?utm_medium=copy_link

Felnőtt férfi mezőnyben a fentebb már említett Osváth Bence a tizedik helyen zárt. Két férfi masters sportolónk, Zabráczki Gyula és Szatmári Róbert negyedik, illetve a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

Horváth Kristóf aranyérmes lett.

A tesztfeladatok részletes leírását a NEFFISZ sportszövetség honlapján és közösségi felületein találjátok. A részletes eredménylistát az alábbi linken tekinthetitek meg: eredmenyek.neffisz.hu

A rendezvénynek idén a Zrínyi Miklós egyesület otthona, a CrossFit MayFly edzőterem biztosította a helyszínét. Az iF3 nemzetközi sportszövetseg által már megszokott 6 (az utánpótlás kategóriának 4) tesztfeladatban merhették össze tudásukat a versenyzők. A TFSE sportolói 2 arany, 1 ezüst, 2 bronzéremmel és rengeteg pontszerző helyezéssel gazdagították sportegyesületünket. Ezek közül a legnehezebbnek es legnépesebbnek számito kategóriában, a felnőtt férfi egyéni mezőnyben és a felnőtt női egyéni mezőnyben is TFSE sportoló állt a dobogó legtetején.

Reméljük, hogy továbbra is ilyen sikeresen halad az egyesületünk és az előttünk álló években majd a Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokságnak is otthont adhatunk, a 2023 márciusára megépülő Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

A TFSE versenyzői közül eredményeik alapján többen meghívást kaptak a Neffisz Funkcionalis Fitnesz Magyar Válogatott csapatába, mely az idei iF3 utánpótlás és felnőtt Világbajnokságon fogja képviselni Magyarországot. A kiválasztott sportolók közül Nagy Ancsa, Németh Gabriella es Kuti Ádám fogja képezni a 2+2 magyar csapat gerincét a világ vegyes csapatainak versenyében. Női egyéniben pedig Szakolczai Fédra állhat majd rajthoz hazánkat és a TFSE-t képviselve.

Facebook

Szakmai Partner

Kiemelt támogató

Kövess minket mindenhol!