Férfi NBI Röplabda

Megküzdött a pontjaiért az éllovas!

NB I-es férfi röpiseink a Vidux-Szegedi RSE csapatát fogadták az alapszakasz záró fordulójában. A listavezető szegediek arattak győzelmet a mieink fölött, de ahogyan azt a szettenkénti eredmény is mutatja, nem adtuk olcsón magunkat.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Az első szettben jól kezdtek a fiúk, többször is vezettek, majd 14-19-nél kicsit megakadtak a támadások, sőt a vendégek nagyon elléptek. Nem sokkal később fordult a kocka és Lónárt Péter tanítványai a frászt hozták rájuk amikor egymás után 6 pontot szereztek, ezzel felzárkózva 21-23-ra. Sajnos egy rossz nyitás után a vendégek légiósa, Pozzobon szerzett pontot, így fordulhattunk a második etapra. Itt még harciasabban léptünk föl, sőt a végén megint mi vezettünk 20-19-re! Nálunk volt a kezdeményezés joga, de nem tudtuk kihasználni az alkalmat, a rutinosabb vendégek azonban éltek vele.

Az utolsó szettben is mi szereztük meg a vezetést, azonban ekkor már nem tudtunk meglepetést okozni a szegedieknek. Az adok-kapokból ezúttal is ők jöttek ki jobban és 0:3-as győzelemmel indulhattak haza. A mieink is emelt fővel távozhattak, hiszen a MAFC és most a Szeged ellen is bebizonyították, hogy igenis számolni kell velük!

TFSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–21, –21, –18)
Győri út, 30 néző. V: Szél, Szabó Zs.

TFSE: Szappanos 7, Tigyi 1, Czita 5, Merkler 11, Tanai 3, Gyenes 2. Csere: Szabó B. (liberók), Füzék 5, Fenyő 2, Tóth M., Együd 4, Dóczi 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.

SZRSE: Dileo 1, Csányi 12, Kiss G. 3, Pozzobon 14, Kasnyik 8, Piti 10. Csere: Borsi, Polyák (liberók), Bodnár 2, Honti, Demcsák 2, Sarnyai 2. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Lónárt Péter vezetőedző a mérkőzést követően nem csak a Szeged elleni találkozót, de az eddigi munkát is értékelte:
Küzdésből jelesre vizsgáztunk. Hasonló mérkőzésekre van szükségünk, hogy fejlődhessünk! Gratulálok Szegednek! Hosszú idő után újra NBI-ben szerepelni óriási dolog. Most, hogy túl vagyunk az első alapszakaszunkon egyértelmű számomra, hogy van keresni valónk ebben a ligában. Fejlődünk meccsről meccsre és ez fontos a rövid – és hosszú távú céljaink eléréséhez. Az alapszakaszt nagy lendülettel kezdtük el és az elején meglepetést és kellemetlenséget is szereztünk számos csapattal szemben. Sok vesztes meccsen vagyunk túl amit nehezen élt meg a csapat, viszont mostanra mindenki tisztán látja, hogyha előre akarsz lépni, akkor keményebben, koncentráltabban és nagy fegyelemmel kell edzeni! 5 ponttal zártuk az első nyitányt, de hiszem, hogy sok örömben lesz még részünk. Köszönöm a Vezetőségnek és a Szurkolóknak, hogy velünk vannak és támogatnak bennünket meccsről meccsre! Ebben az évben már több mérkőzést nem játszunk, ezért ezúton Kívánok Mindenkinek Békés Áldott Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt! Hajrá Rackák! Hajrá TF!

Ugyan nem sikerült mindenkit legyőzni, de számos alkalommal láthattuk, hogy milyen fából faragták a srácokat és amikor kell a legerősebb ellenféllel szemben is hajtanak, küzdenek. A fiúk végül 6. helyen zárták az alapszakaszt újoncként és innen várják majd a januári folytatást a rájátszásban.

Forrás: hunvolley

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!