Női NBI Röplabda

Újabb győzelemmel búcsúztatjuk az évet!

NB I-es női röpiseink zsinórban harmadik győzelmüket aratták Újpesten! A Diósgyőr, majd a Budaörs elleni diadal után vérszemet kaptak Joel Herrera tanítványai és 0:3-ra nyerték meg a találkozót, ezáltal egy szép győzelmi sorozattal búcsúznak a 2022-es évtől.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Nem bántak kesztyűs kézzel a hazaiakkal, rögtön az első szett elején 0-5-re elléptek a lányok! Ezt az előnyt a végéig meg is tartották, sőt sikerült 8-ra növelni, azonban a második etap már nem volt ennyire zökkenőmentes. Itt is hamar 4 pontig jutottunk, de a lila-fehérek rögtön egyenlítettek. A pontváltásokat követően 16-23-nál Budaházy Boglárka sáncolt és szettlabdahához jutottunk, de az UTE kihasználta, hogy hibáztunk és a nyomunkba eredt.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Egészen 21 pontig visszakapaszkodtak, mire sikerült lezárni a második felvonást. Az utolsó etapban egy kisebb erődemonstráció keretein belül 12-23-nál Zen Izabella ászt nyitott, majd az ismétlést még ugyan fogadni tudták a hazaiak, de egy hibás feladás után a játékvezető nekünk ítélt pontot. Ezzel a lányok újabb idegenbeli győzelemmel gazdagodtak és 8 forduló után a 4. helyen állnak. Pontazonossággal a Veszprém és a Vasas van előttük, illetve a listavezető DVTK is csak hárommal vezet.

UTE U21 – TFSE 0:3 (–17, –21, –12)
Szilágyi utca, 53 néző. V: Csizmarik, Rácz.

UTE: Pécsi 2, Kis D. 2, Rádosi 2, Ligárt 5, Correa 10, Takács V. 7. Csere: Németh Z. (liberó), Riesz 6, Győr, Borsos 2. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.

TFSE: Kökény N. 5, Komcsák 20, Budaházy 7, Villám 13, Villányi 4, Zen 6. Csere: Boller (liberó), Vámos 1, Turcsányi, Benedek G., Rácz. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Joel Herrera vezetőedző értékelője a mérkőzés után:
Az UTE-nak nagyon fiatal csapata van, de nagy jövő előtt állnak, tudnak játszani és technikailag is rendben vannak. A mi játékosaink több tapasztalattal rendelkeznek és tudták, hogyan oldják meg a nehézségeket a mérkőzés során. Jó meccs volt, gratulálok a TFSE lányoknak és reméljük, hogy folytatjuk a fejlődést a játékunkban. Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet mindenkinek!

Forrás: hunvolley

Viszont kívánjuk! A lányok remek teljesítménnyel vonulhatnak pihenőre. Az eddigi 8 meccsükből csupán kettőt vesztettek el, ebből az egyiket 2:3-ra, a 6 győzelmből pedig mindössze 1 zárult hasonló eredménnyel. Azon az összecsapáson a Budaörssel játszottak, ahol vert helyzetből, 1:2-ről álltak fel a mieink és nyerték meg végül. A következő fordulóra január 7-én kerül majd sor, amikor is Békéscsabára utazunk.

Gratulálunk a győzelmhez lányok, csak így tovább!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!