Női NBI Röplabda

Meggyőző röpis siker

NB I-es női röplabdacsapatunk múlt heti idegenbeli vereségét követően hazai környezetben lépett pályára a nagymúltú Jászberény ellen. A két csapat tavaly ősszel már találkozott, akkor 0-3 arányban született TFSE siker.

A mérkőzésre való készülés során több alapemberét is nélkülöznie kellett a Csépke Gábor – Lucas Alborch edzőpárosnak, így Poór Alexandra, Halla Gréta sem léphetett pályára, továbbá Kreisz Kincső sem 100%-os még. Az összecsapást minden túlzás nélkül nevezhettük „titánok harcának”, hiszen a mezőny talán legfiatalabb játékosállománya volt található a vendégeknél, és a mieink sem panaszkodhatnak életkor terén!

A mérkőzést a vendégek kezdték lelkesebben, miközben rajtunk még érződött a múlt heti 5 szettes párharc fáradtsága. A szett első 13 pontját fej-fej mellett teljesítették a felek, ezalatt szépen kezdett beindulni a TFSE gépezet. Végül 25-17 arányban nyerték lányaink ezt a játszmát.

Edzőpárosunk ezúttal bátran élt a rotálás lehetőségével, így kifejezetten sok játékosunk kapott bizalmat, amivel egytől egyig élni is tudtak. Az első szettet 18 perc alatt zavarták le a felek, ami az elmúlt hetek viszonylatában gyorsnak mondható.

A második szettet már magabiztosan kezdték a mieink, egy percre sem engedték ki a kezükből az irányítást. Összességében egy ponttal kevesebbet engedett csapatunk a szimpatikusan játszó vendégeknek, a szett vége így: 25-16.

A harmadik szettre talán fáradtabbak lettek a jászberényiek, amit tükröz a kevesebb elért pontjuk. Ennek a szettnek az alakulása: 7-1, 15-6, 25-12.

A mérkőzést követően Csépke Gábor így értékelt:

Örülök, hogy hoztuk a „kötelezőt”. Gratulálok a Jászberénynek és a saját csapatomnak is a mutatott játékhoz. Dolgozunk tovább!

TFSE – Jászberény 3:0 (17, 16, 12)
Gárdony. V: Barabás, Éri
TFSE: Kriegel, Benedek 13, Czakó 6, Spaethling 10, Villányi 11, Budaházy 8. Csere: Boller (liberó), Kökény 6. Edző: Csépke Gábor.
BDSE: Csabai 5, Csiki 1, Imre E. 1, Kocsmár 5, Nagy O. 6, Faragó 6. Csere: Lagzik-Kovács, Mizsei (liberók), Juhász, Spéder, Berényi. Vezetőedző: Deme Gábor.

A találkozó teljes egészében visszanézhető az alábbi youtube linken:

A mérkőzést követően örömhírről értesülhettünk, ugyanis a Budaörsi DSE csapata legyőzte a harmadik helyen álló Gödöllői RC alakulatát. Ennek értelmében lányaink megőrizték második helyüket, amit immáron négy ponttal vezetnek a GRC előtt, és mindössze egy ponttal vannak lemaradva a listavezető MÁV Előre Bericap mögött.

Jövőhéten az alapszakasz legkeményebb mérkőzése vár a lányokra. Február 21-én 17 órától idegenben lépnek pályára a MÁV Előre otthonában.

Hajrá TFSE!