Női NBI Röplabda

„Maximálisan segíteni és motiválni szeretném a csapatot” – interjú Debivel

Debora Araujo Ribeiro immáron a 3. idényét kezdheti meg a TFSE női röplabdacsapatánál. Debi a 2018/19-es szezon második felére érkezett hozzánk, bemutatkozása pedig olyan jól sikerült, hogy rögvest meghatározó játékosként tekinthettünk rá.
Ponterős szélső ütőnk a napokban érkezett Budapestre, és 2 negatív COVID tesztje miatt egyből a csapat rendelkezésére állhatott. Legújabb interjúnkban vele beszéltünk az elmúlt fél év okozta viszontagságokról, karrierjének kezdetéről és a TFSE iránti szeretetéről.

Isten hozott Debi újra nálunk!

  • Hogyan érintett márciusban, amikor hirtelen megszűnt a bajnokság és a feje tetejére állt minden? Mi volt a motivációd a mindennapokhoz?

Borzalmas napok/hetek voltak. Minden olyan hirtelen változott meg: először eltörölték a meccseinket, majd a teljes bajnokságot, ezt követően pedig lezárták a határokat. Belülről ez egy szempillantás alatt ment végbe, és a végére azt sem tudtam, hogy haza tudok-e utazni.

Hála az égnek időben és rendben hazajutottam a családomhoz, akiket addigra már nagyon régen láttam. Bosszús voltam ugyanakkor amiatt, hogy a bajnokság egyik legfontosabb szakaszában kellett kényszerpihenőre térnünk, és azt sem tudhattuk meddig tartanak a korlátozások, tiltások.

Legfőbb motivációként az egészség megőrzését, a családdal töltött közös időt és a régi kerékvágásba való visszatérés reményét éltem meg.

  • Hogyan tudtál fizikálisan fit, mentálisan pedig pozitív maradni az otthon töltött időszakban (márciustól augusztusig)?

Nem volt kérdés, hogy a családom és a saját egészségem megőrzése érdekében otthon maradok. Elkezdtem jógázni, továbbá erősítettem és nyújtottam minden nap az izmaim megőrzésének és szinten tartásának érdekében, amint enyhültek a korlátozások, reggelente rendszeresen eljártam futni. Végig az lebegett a szemem előtt, hogy formában legyek, amint visszatérhetek.

  • Mik a céljaid a következő szezonra?

Minden nap keményen fogok dolgozni és fejleszteni a technikai készségeimet. Továbbá maximálisan segíteni és motiválni szeretném a csapattársaimat, figyelni az edzőmre és teljesíteni az összes általa adott feladatot. Szeretnék mindvégig pozitív, nyitott és innovatív maradni. Összességében erőbedobással akarom csinálni azt, amihez a legjobbat értek, és amit a legjobban szeretek.

Mi a legjobb emléked a TFSE-nél töltött bő másfél éved során?

Ez egy nagyon fogós kérdés… Igazándiból annyira sok van, hogy nem is tudok kiemelni csak élményt,emléket. Közhelynek hangozhat, de mindig jól érzem magamat, ha a csapattal lehetek. Hihetetlenül jó atmoszféra uralkodik edzés közben, meccsek előtt, alatt és után, az öltözőben, a meccsekre történő utazás során, a közös vacsorák alatt, vagy a városban töltött programjaink alkalmával. A lényeg, hogy együtt lehessünk, az már garancia a boldogságra!

  • Hogyan és mikor szerettél bele a röplabda sportágába?

Egészen fiatalon ismerkedtem meg a sporttal. Az első emlékem a röplabdával édesanyámhoz köthető, aki a kezembe adta a labdát, mondván játszak vele. Ezután nem volt kérdés, hogy mivel töltöttem el az időt nap, mint nap. Már 6 éves korom óta csapatban játszom, azóta tart a sportág iránti szeretetem.

Rengeteg dolgot köszönhetek a röplabdának:

bejárhattam és megismerhettem a föld olyan szegleteit, ahová másképpen nem biztos, hogy eljutottam volna.
– ösztöndíjas sportolási lehetőséget, mellyel játszhattam és tanulhattam az USA-ban.
profi sportkarriert, ennek eredményeként lehetek most Magyarországon.
– rengeteg tapasztalatot, barátságot és örömteli momentumot!

Remélem idén is hasznára tudok lenni a csapatnak, és jól szervezett egységként tudunk majd menetelésbe kezdeni nemsokára!

Mi is ebben bízunk Debi! Szurkolunk neked és a csapatnak!
Hajrá TFSE