Női NBI Röplabda

„Képesek lehetünk meglepetést okozni” – interjú Benedek Gabriellával

Mint ismert, röplabdacsapatunk tevékeny volt az átigazolási időszakban, melynek során 7 új játékost üdvözölhettünk a TFSE háza táján. #Újonckörkép sorozatunk utolsó részében egy, a Vasast és a Palotát is megjárt 21 éves szélső ütőt mutatunk be nektek.

Ismerjétek meg Benedek Gabriellát, aki az elmúlt években egyik legfőbb riválisunk (Palota) alakulatát erősítette, az idei évtől viszont a Győri útra helyezte át a székhelyét. A tavalyi szezonban stabil képet mutatott a játéka, amit kellőképpen alátámaszt a közel 8 pont/meccs átlaga.

  • Üdvözlünk a TFSE-nél! Mikor döntöttél úgy, hogy csapatunkhoz igazolsz? Hogyan érkezett a megkeresés?

Köszönöm! Júliusban keresett meg Ervin a lehetőséggel. Örültem, mert nagyon tetszett, amit tavaly Leonnal elért a csapat. A kitűzött célokkal is tudtam azonosulni, így könnyű volt meghozni a döntést.

  • Vannak ismerős arcok a jelenlegi keretben? Kikkel játszottál korábban együtt?

Az előző szezonban Kriegel Évivel játszottunk együtt a Palotában, az utánpótlás válogatottban pedig Radomszki Bogi és Kökény Nóri is csapattársam volt. Mindhármukkal nagyon szerettem együtt dolgozni, így külön örültem neki, hogy a jövőben a TFSE-nél közösen folytatjuk.

  • Milyen érzéssel tölt el az eddigi munka a csapatnál? Kérlek számolj be néhány tapasztalatról, friss élményről!

Nagyon élvezem az edzéseket, a stáb felkészült és minden feltételt megteremtenek nekünk a minőségi munkához. A lányokkal könnyen megtaláltam a közös hangot, így a pályán és azon kívül is jó a hangulat.

  • Milyen célokat tűztél ki a 2020/21-es idényre egyéni szinten? Vannak esetleg távolabbi terveid is a jövőre nézve a karriered szempontjából?

A következő szezonban minden játékelemben fejlődni szeretnék. Leont nagyszerű szakembernek tartom, így minden lehetőségem megvan a javulásra. Röplabdázni addig szeretnék, amíg örömet okoz a játék, de később a civil életben sem szeretnél eltávolodni a sporttól.

  • Szeptember 24-én idegenben kezditek meg a bajnokságot a tavaly még extraligás Jászberény ellen. Mit gondolsz, mi kellhet ahhoz, hogy ilyen nagy múltú csapatok ellen jó eredményt érhessetek el?

Úgy gondolom, hogy mindkét csapat nagy átalakuláson ment keresztül, így nehéz a korábbi szezonhoz viszonyítani. Július vége óta keményen edzünk, mentálisan is készülünk a bajnokságra. Szerintem képesek lehetünk meglepetést okozni az idényben, de ehhez tovább kell haladnunk azon az úton, amit elkezdtünk.

  • Ha nem a röplabdával töltöd az idődet, akkor miből állnak a napjaid? Tanulmányok és hobbik terén keveset tudunk rólad, mesélj kérlek erről az oldaladról nekünk!

Ebben a hónapban kezdem meg az utolsó félévemet a Corvinuson emberi erőforrások szakon. Az iskola és a sport szinte minden időmet elveszi, de amint lehetőségem nyílik rá, igyekszem minél többet utazni. A barátokkal töltött idő nagyon feltölt, de az elfoglaltságok miatt az időmenedzselésre nagy figyelmet kell fordítani.

Köszönjük Gabi a válaszokat, szurkolunk az alapozás utolsó heteihez és a sikeres egyetemkezdéshez!

Hajrá TFSE!