Kosárlabda Női NBI/A

Közvetlen rivális érkezik!

Élvonalbeli női kosárlabdázóink 11 lejátszott mérkőzést követően a tabella 4. helyén állnak az NB I.A 10 csapatos mezőnyében. Hegedűs Péter tanítványai megelőzik többek között a Sopron (6.), Szekszárd (5.) kettősét és szorosan követik a 3. helyen álló Pécs gárdáját, mellyel pont most vasárnap csapnak össze hazai környezetben, ráadásul TV-s mérkőzésen.

Aktuális ellenfelünk a magyar bajnokságon túl érdekelt volt a nemzetközi kupaporondon is, ahol csütörtökön este játszott kulcsfontosságú mérkőzést a török Melikgazi Kayserit alakulatával. Az Európa Kupa nyolcaddöntője oda-visszavágós küzdelmekkel zajlik, ahol idegenben 11 ponttal maradtak alul Jovan Gorec tanítványai. A továbbjutáshoz legalább 12 ponttal kellett volna nyernie a baranyaiaknak, akik végül 72–70-re zártak, így összesítésben búcsúztak az EK-tól.

A Pécs keretében számos külföldi játékost találhatunk, akik fő pontgyárosokként tevékenykednek. A Wallace, Williams, Tadic trió mellett a legerősebb mutatóval bíró magyar játékosaik Mérész Beatrix és Weninger Virág.

Ami a magyar bajnokságot és az elmúlt időszak egymás elleni eredményeit illeti, 2023 novembere óta veretlen a magyar élvonalban a Pécs, mely legutóbbi öt bajnokiján legyőzte a Vasast, a Ceglédet, a BEAC-ot és kétszer a BKG-t. Legutóbb tavaly októberben néztünk egymással farkasszemet, akkor két irányítónk távollétében 10 ponttal (90–80) kaptunk ki idegenben. Egészen a 2020/21-es idényig kell visszanyúlnunk ahhoz, hogy egymás elleni mérkőzésen TFSE-MTK sikert találjunk, azóta viszont sorozatban 9 pécsi siker a mérleg.

Lányaink meneteléséről már bebizonyosodott, hogy nem időszakos fellángolásról van szó, hanem erős középcsapatként kell velük számolni. Hazai pályán egészen elképesztő statisztikával bírunk, 5 győzelem – 1 vereség szerepel a nevünk mellett, csak a hibátlan listavezető DVTK tudott sikerrel zárni a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

A TV-s közvetítés ellenére bátorítjuk szurkolóinkat, hogy látogassanak ki a helyszínre, ahová továbbra is ingyenes a belépés. Elkötelezett támogatónk, a Jaromír Sörbisztró ezúttal is készül díjnyertes söreivel, melyet a csarnok belső bejárata mellett fogyaszthatnak díjmentesen.

Női kosárlabda NB I.A – 11. forduló
2024.01.21. (vasárnap) – 18:30
TFSE-MTK  NKA Universitas Pécs
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest
Játékvezetők: Söjtöry Tamás, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin (Reisz Péter)

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Fotó: Rébay Viktor