Kosárlabda Női NBI/A

Ki lesz az ellenfelünk a rájátszásban?

Női kosárlabdacsapatunk tét nélkül utazhat a nyeretlen sereghajtó Cegléd otthonába az alapszakasz utolsó mérkőzésén szombaton. A hétvége legfőbb kérdése az lehet számunkra, hogy ki zárja 3. helyen az alapszakaszt a Szekszárd, Sopron, Pécs trióból, hiszen azzal nézünk farkasszemet a rájátszás első körében, a jövő szerdától kezdődő negyeddöntőben.

Az immáron Földi Attila által irányított ceglédi alakulat 0–17-tel áll és már biztosan utolsó helyen zárja a bajnokság alapszakaszát. A CEKK-kel tavaly decemberben otthon találkoztunk, akkor magabiztos, 75–47 arányú sikert arattunk. A pest megyei ellenfél kispadján akkor még Lo Elhadji Malick foglalt helyet, az évközben eszközölt váltás óta viszont megerősödni látszanak, több szoros meccsen is túl vannak, de győzni még nem tudtak eddig.

Ami minket illet idén márciusban, hazai környezetben maradtunk alul a Győr ellen 67–75-re, idegenben vertük meg 62–73-ra a BKG-t, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjében alulmaradtunk a DVTK-val szemben 31 ponttal. 9 győzelem és 8 vereség mellett légüres térben állunk a 6. helyen. Az előttünk helyet foglaló fent említett hármas mellett 5–12-vel található mögöttünk az utóbbi időben szárnyra kapó Vasas, valamint az egyetemi rivális BEAC.

Az esélylatolgatás és a potenciális ellenfél vizsgálat nem szükséges, ugyanakkor izgatott várjuk, kit kaphatunk a legjobb 8 között. A Szekszárd, Sopron, Pécs hármas egyaránt 11–6-tal áll. A tolnai alakulat a veretlen DVTK-t fogadja, a tavalyi bajnok a második helyezett, vármegyei rivális Győrt látja vendégül, míg a hullámzóan teljesítő Pécs a BEAC otthonába látogat. Mindegyik csapat számára fontos a győzelem, így előzetes esélylatolgatás helyett mindenkinek saját belátására bízzuk, kinek is örülne igazán a negyeddöntőben.

Női kosárlabda NB I.A – 18. forduló
2024.03.23. (szombat) – 18:00
VBW CEKK Cegléd – TFSE-MTK
Albertirsa Sportcsarnok

Tabella: MKOSZ
Fotó: Borhi Mihály

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!