Kosárlabda Női NBI/A

Khaalia Hillsman közös megállapodással távozik!

NBI/A-s női kosárlabdacsapatunk 26 esztendős amerikai légiósával, Khaalia Hillsmannal közös megállapodással szerződést bont a TFSE-MTK. A döntés hátterében a játékos edzésmunkához való hozzáállása és a csapat kohéziójára gyakorolt negatív hatása áll, nem pedig a mérkőzéseken mutatott egyéni teljesítménye.

Kosárlabdacsapatunk számára évek óta elkötelezett cél, hogy fiatal, magyar egyetemista közeget teremtsen, ahol a tehetségek pár rutinosabb játékossal kiegészülve maximális összhangra törekedjenek és edzésről edzésre küzdjenek. Khaalia az ittléte során nem járult hozzá úgy az imént írt célhoz, ahogyan azt stábunk szerette volna, ezért vezetőségünk a játékossal és menedzsmentjével többszöri egyeztetést követően arra jutott, hogy külön válik a TFSE-MTK és Khaalia Hillsman útja.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Vezetőedzőnk, Magyar Bianka így fogalmazott Khaalia Hillsman távozása kapcsán:

Ha a jelenlegi helyzetet csak felületesen vizsgáljuk meg, akkor azt láthatjuk, hogy csapatunk egyik legponterősebb játékosától válunk meg. Jogos tehát a kérdés, hogy miért?

Egy játékos értékelése nagyon összetett folyamat, a valódi eredményességhez sok tényezőt figyelembe kell venni. Hegedűs Péter kollégámmal az a hitvallásunk, hogy az edzésen felépített kőkemény csapatmunka hozhatja meg a sikereket. Mi mindent ennek rendelünk alá, aki ezzel nem tud azonosulni vagy nem akarja átvenni ezt a szellemiséget, az bomlasztja a kohéziót és nem illik bele a csapatunkba!

Khaalia 2022 szeptemberében csatlakozott hozzánk, 8 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 18.3 pontot, 10.5 lepattanót átlagolt.