Férfi MEFOB Kosárlabda Női MEFOB

Győzelem idegenben és hazai vereség – hétfő esti MEFOB eredmények

Hétfőn este női és férfi kosárcsapatunk is érdekelt volt a MEFOB küzdelmeiben. Egyik szemünk sír, a másik nevet, ugyanis a lányok győzelemmel távoztak, azonban a fiúk vereséget szenvedtek. Kováts Gabriella tanítványainak Pécsre kellett utazniuk az igencsak szűkös kerettel, mivel több élvonalban is szereplő játékosunk sem tudott velüktartani.

Fotó: Hegedüs Gábor – MTK

De a mieinknek ez sem jelentett problémát! Már az első negyedben 17 pontos különbséget harcoltak ki a lányok és ezt minden alkalommal csak tovább növelték. A hazai alakulat egyik etapban sem jutott 10 pont fölé, az első és a második félidőben is egyaránt összesen 16 egységet szereztek, így alakult a ki a 49 pontos különbség. Akár a Thermopülai-szorosnál a spártaiak, kevesen a sokak ellen, de mindegyikük oroszlánrészt vállalt a küzdelemben. 7 játékosunk közül 4-en is 10 pont fölött zártak, Kenyeres Anett 23 pontot szerzett a találkozón!

Forrás: MKOSZ

PTE-PEAC – TFSE 32-81 (8-25, 9-16, 8-14, 7-26)

Forrás: MKOSZ

Boros Zoltán fiai hazai környezetben léptek pályára a győri Széchenyi Egyetem ellen. Három negyeden keresztül vérre menő küzdelem zajlott az L2-ben, de sajnos az első etap bizonyult döntőnek. A vendégek meglepték a srácokat és elléptek 18 ponttal. Ezt követően a nagyszünet előtt még 2 egységgel növelték az előnyüket, de a második félidő elején egállal zártunk, az utolsó felvonásban pedig nyerni tudtunk. Sajnos ez is kevésnek bizonyult, mivel nem sikerült ledolgozni a meccs elején kialakult differenciát. 6 játékosunk is 10 ponttal, vagy afölött zárt, közülük is érdemes kiemelni Kelenföldi Domonkost, aki 22 egységig jutott.

Forrás: MKOSZ

TFSE – Mosonmagyaróvár UNI-Győr 86-104 (13-31, 22-24, 24-24, 27-25)

Forrás: MKOSZ

A hölgyek vezetik a tabellát, míg a srácok visszacsúsztak a harmadik helyre szintén két győzelemmel és a most elszenvedett első vereséggel. A jövőheti folytatásban ugyanígy egy napon lépnek pályára játékosaink. A lányok a Közgáz SC és DSK-t, a fiúk az Óbudai Egyetem csapatát fogadják hazai környezetben.