Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Kézilabda: Meglepően szép eredményekkel indítottunk!

NB II-es kéziseink számára elkezdődtek a Felsőházi küzdelmek és legnagyobb örömünkre igen szép eredményekkel zárták a hétvégét!

Hölgyeké az elsőbbség, de az urak játszottak korábban. Ujvári Bence csapata a 2. helyen végzett a B csoportban, míg házigazdájuk az A csoport 1. helyét bérelte ki magának, 4 ponttal megelőzve a riválisokat. Az elért eredmények tükrében nem nekünk kedvezett a papírforma, de mivel még nem találkoztak egymással a felek, nem lehetett megjósolni a meccs végkimenetelét.

A mieink nagy lendülettel indítottak és az első félidő végére 3 gólos vezetést harcoltak ki, ám a balatonfürediek résen voltak és a második játékrész hajrájában megfordították az állást. Nem kellett a fiúkat félteni, nem engedtek a 48-ból és nagyot küzdöttek a hazaiakkal, végül döntetlennel zárult az összecsapás. Molnár Kolos 9 gólt szerzett a mérkőzésen!

NB II. Észak-Nyugat (A-B) Felsőház
Balatonfüred KA – TFSE 27:27 (10:13)

Ha a fiúk teljesítménye megsüvegelendő, akkor a lányok vasárnapi győzelmét nehéz jó jelzővel illetni! Szinte végig vezetve, magabiztos és nagyszerű játékkal arattak diadalt a „szebb napokat is megélt” Siófok fölött hazai pályán. Bár a vendégek szerezték az első találatot, nem örülhettek sokáig az előnynek.

Herbert Krisztián tanítványai az első játékrész végére 5 gólos előnyre tettek szert és ez a mérkőzés végére is csupán 4-re olvadt. Több olyan szakasza is volt a párharcnak, ahol a vendégek kiegyenlítettek, de mindez inkább csak olaj volt a tűzre a mieinknek. Játékosaink közül Puskás Lilla 8, Ádám Gréta és Fogl Zengő pedig 7-7 gólig jutott!

NB II. Dél-Nyugat (E-F) Felsőház
TFSE – Siófok KC 31:27 (17:12)

A lányok következő meccsükön a jelenleg éllovas Mohácsot fogadják, a srácok pedig Lipótra látogatnak.

Mindenkinek gratulálunk a nagyszerű kezdéshez!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: MKSZ