Kosárlabda Női NBI/A

Kezdődik a második kör – a PEAC-hoz látogatunk!

Az elmúlt fordulókban nagyon komoly magasságokba emelkedtünk, ám az ELTE ellen már nem jött össze a siker.

Fotó: Makó Éva – MTK Budapest

Női kosárlabdacsapatunk a múltheti, BEAC elleni vereséggel zárta a bajnokság első körét. Lányaink eddigi mérlege: 5 győzelem és hat vereség, amivel jelenleg a tabella 8. helyén állnak. (Ennek értelmében idén is megmérettethetjük magunkat a Magyar Kupa küzdelmeiben!)

Következő ellenfelünk az NKA Universitas PEAC együttese lesz, amely gárda rendkívül sokat lépett előre az idei évre és a 3. pozícióból várhatja a vasárnapi mérkőzést. A pécsiek a honi pontvadászat mellett, az Európa Kupabán is játszanak, ahol szerdán a rájátszás 1. fordulójában hárompontos vereséget szenvedtek a török NESIBE AYDIN-tól.

A pécsiek hétközi vereséggel fordulnak rá a vasárnapi bajnokira.

Forrás: NKA UniversitasPEAC Facebook

A két fél legutóbbi – szeptemberi – összecsapásán küzdelmes találkozót láthattak a nézők. A pécsiek gyakorlatilag végig vezetve tudták megnyerni a párharcot, de a meccs teljes egészében lőtávolon belül voltunk. Sajnos sok hibát vétettünk, számos dobás, ziccer maradt ki, így nem volt reális esélyünk a győzelem megszerzésére.

Azóta szerencsére sokat fejlődött a csapat, többen is egyre javuló formát mutatnak, ennek fényében ezúttal is szeretnénk megnehezíteni a PEAC dolgát.

Bízunk benne, hogy ezúttal is kemény ellenfélként tudunk szerepelni!

Fotó: Makó Éva – MTK Budapest

A karácsony előtti utolsó erőpróbára vasárnap kerül sor idegenben, a találkozó 18:00-kor veszi kezdetét.

Élő közvetítés az alábbi linken érhető el: https://mindigtvgo.hu/details?id=12233533&type=7&srcCarouselId=138

Hajrá csajok, hajrá TFSE!!