Kosárlabda Női NBI/A

Vereség a PEAC otthonában

Élvonalbeli kosárlabdacsapatunk 27 ponttal maradt alul az NKA Universitas PEAC ellen az NBI/A 12. fordulójában. A hiányzók ellenére harcos képet tükrözött a játékunk, egészen a harmadik negyed elejéig lőtávolban voltunk a házigazdával szemben. Fiatal tehetségeink bátor megmozdulásai szívmelengetőek voltak, azonban a győzelem megérdemelten került a pécsiek neve mellé.

Grafika: TFSE
Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Összefoglaló a wbasket.hu jóvoltjából:

Mindkét csapat keretéből hiányoztak tapasztalt légósok. Pécsi oldalon Chelsea Nelson, míg a TFSE-nél Chenise Jenkins és Elly Pavel. A mérkőzés elején a fővárosi együttes került kisebb lépéselőnybe. Németh Alma, Baa Dominika és Theodoreán Alexandra is eredményesnek bizonyult, amivel 7-0-ra léptek el a vendégek. Az első pécsi pontokat Wentzel Nóra triplája jelentette. Wentzel Nóra egymaga 14 pontot szerzett az első 10 percben. Mellé pontszerzésben Kiss Virág nőtt fel, aki 10 egységig jutott ebben a periódusban. A PEAC 10-8-nál vette át a vezetést. Erre Dúl Panka még válaszolt a TFSE-től, de a folytatásban gyorsan nőtt a differencia. 20-12-nél már a kétszámjegyű előnyért támadt a házigazda. A pécsiek 13 mezőnykísérletéből 7 sikeres lett és a 14 büntetőből is 13-at értékesítettek. A különbség végül 24-14-nél ért el a 10 pontot. A első negyed végén 29-18 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A második szakasz legelején Szücs Réka és Wentzel Nóra találatai 13 egységnyi előnyhöz juttatták a házigazdát. A TFSE azonban nem adta fel. Ja’Tavia Tapley állt a fővárosi gárda élére, 11 pontot szerzett ebben a szakaszban a vendég-gárda egyetlen bevethető légiósa. A második etap közepére 33-29-re felzárkózott a TFSE egy 9-0-s futással. Kiss Virág két gyors találata törte meg a pécsi kosárcsendet. A félidő hajráját 37-29-es állást követően ez a 6-9 pontos differencia határozta meg. A nagyszünetben 43-36-ra vezetett a PEAC. A pécsiek a 27 mezőnykísérletükből 12-t, míg a TFSE 31-ből 13-at értékesített. A hazaiak 24-14-re vezetettek a lepattanókban is. Elsősorban a 10 eladott labda miatt nem tudta ekkor még megszilárdítani nagyobb előnyét a PEAC. A TFSE-nél a festékben mutatkozó hátrány mellett a hat kihagyott büntető jelentett további lépéshátrányt. A harmadik szakasz nagy fordulatot tartogatott. Az első két percben Ja’Tavia Tapley villanásaira mindössze Ty Marshall válaszolt, így 45-42-re felzárkózott a TFSE.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Kiss Virág és Baa Dominika kosárváltása után 47-44-nél teljesen nyílt volt az összecsapás. A PEAC Kiss Virág és Nikola Dudasova vezetésével tudott váltani. Dudasova 6, míg Kiss 5 pontot szerzett és így két perc leforgása alatt 58-44-re ellépett a PEAC. Érezhetően ritmusát veszítette a TFSE, míg a hazaiak azt az arcukat és küzdőszellemüket mutatták, amivel szerdán az Európa Kupa rájátszás mérkőzésen lefaragták hátrányukat. A TFSE a harmadik negyedben közel nyolc percen át nem talált be és így a PEAC 19-0-val 66-44-re szakadt el. Az utolsó 10 percben már nem volt kérdés a győztes kiléte. Elfáradtak a vendégek kulcsemberei, míg a PEAC jó ritmusban játszva magabiztosan tartotta 20 pont felett az előnyét. A hajrában mindkét oldalon pályára kerültek a kevesebb lehetőséget kapó játékosok. Laczkó Sára, Bojtár Boglárka és Olawuyi Adenike is betalált hazai oldalon. A TFSE-nél Szeitl Vanessa tripláit vagy éppen Tóth Tímea 5 pontját lehet kiemelni. A legnagyobb differenciát 84-54-nél regisztrálhattuk, a vége pedig 88-61-es pécsi siker lett.

NKA UNIVERSITAS PEAC – TFSE-MTK 88-61 (29-18, 14-18, 23-8, 22-17)

Bajnokság, 12. forduló
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Nagy V., Nyilas I., Kovács N. (Farkas Z.)

NKA Universitas PEAC: Kiss 32, Olawuyi 3/3, Marshall 4, Wentzel 20/6, Dudasova 8/3. Csere: Bojtár 4, Szücs 11/3, Selcova 2, Laczkó 2, Csényi, Brajkovic 2.

TFSE-MTK: Theodoreán 4, Tapley 19, Baa 8, Németh 14, Dúl 4. Csere: Herman, Szeitl 11/9, Tóth 5, Burján 2, Király.