Kosárlabda Női NBI/A

Kemény ellenfelet fogadunk!

Élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk szombaton este a tabella második helyét elfoglaló SERCO UNI Győrt fogadja. Hegedűs Péter tanítványainak ez lesz az utolsó hazai alapszakasz mérkőzése.

2019-es feljutásunk óta 15 alkalommal találkoztunk velük, 14-szer a Győr zárt sikerrel, mi pedig 1 alkalommal örülhetettünk. Sokszor alaposan megdolgoztattuk a két pontért a zöld-fehéreket. A Dr. Koltai Jenő Sportközpontban senki nem mehet biztosra ellenünk itthon, ebben a szezonban a Sopron, a Szekszárd is elvérzett nálunk, a DVTK 5, a Pécs pedig csupán 2 ponttal tudott nyerni.

A SERCO Uni Győr számára ezen a mérkőzésen nyílik bebiztosítani az alapszakasz második helyezését. Az Euroligát is megjáró csapat nagyobb merítéssel készülhet ellenünk és a találkozót megelőzően esélyesebb félként tekinthetünk rájuk.

Ősszel idegenben parázs hangulatú és látványos mérkőzésen kaptunk ki ellenük a végjátékban 6 ponttal. Akkor a válogatottban oszlopos tagként ismert Dubei Debóra dobta a legtöbb pontot (25).

Februárban hibátlan a Győr, miután magabiztosan győzték le a Cegléd, Pécs, BEAC triót, utóbbinak 114 pontot dobtak a hétközi kupameccsen. A mieink két idegenbeli vereséggel állnak februárban, előbb a Szekszárd ellen, majd a DVTK otthonában tudtunk pazar teljesítménnyel egyenrangú felek lenni, a végjátékban viszont rendre riválisaink bizonyultak jobbnak.

A mostani mérkőzés biztosan sok izgalmat és érdekességet rejteget magában, érdemes a helyszínen szurkolni lányainknak. A Jaromír Sörbisztró frissen csapolt sörei ezúttal is csak nézőinkre várnak.

Ahogyan már biztosan értesült minden kedves szurkolónk, nehéz sorsú gyermekek számára szervezünk plüss figura gyűjtést a Rotaract Club Budapest – Margitsziget közreműködésével. A mérkőzés félidejében kerünk mindenkit, hogy dobja be az erre a célra hozott plüssállatokat. Az összegyűlt figurákat a Cseppek Háza Központi Intézet Budakalász Intézményének ajánljuk fel.

Vezetőedzőnk így fogalmazott a wbasket.hu-nak: „Kiváló csapatnak tartom a Győrt, rendkívül erősek belső-és külső poszton egyaránt. Gyors játékot játszanak, ami tőlünk sem áll távol. A támadó kosárlabda jellemző rájuk, rengeteg labdabirtoklásuk van egy mérkőzés alatt. Fő feladatunk lesz, hogy az ő tempós játékukkal mi is megtaláljuk a ritmusunkat. Azt gondolom, hogy nekünk és a győrieknek is komfort zóna a támadóoldal, így ebből adódóan a védekezés lesz a kulcs. Döntő kérdés lesz, hogy ki fog precízebben védekezni és ki fogja az ellenfél támadásait megnehezíteni kikényszerített helyzetekkel. Három alapszakasz meccs van még hátra, és ezeket a mérkőzéseket arra használjuk, hogy újra formába lendüljünk és hogy a sérültjeinket vissza tudjuk építeni a játékba. Ennek eléréséhez ez a hazai találkozó lesz az első lépcsőfok.”

TFSE-MTK – SERCO UNI Győr

szombat, 19:00

Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont

Játékvezetők: Minár László Balázs, Major Ádám, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

Hajrá lányok, hajrá TFSE-MTK!

Fotó: Borhi Mihály