Férfi NBI Röplabda

Jön a negyeddöntő első összecsapása!

NBI-es férfi röpiseink számára kedden veszi kezdetét a bajnokság negyeddöntője, ahol a tét a legjobb 4 közé jutás! Ellenfelünk a Dunaújváros lesz, akikkel már kétszer találkoztunk az alapszakasz során. Az első összecsapást a korábban „Sztálinváros”-ként ismert Fejér megyei alakulat otthonában rendezik március 14-én kedden este 20 órától.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, először 2:3-ra kaptunk 2022 októberében hazai környezetben, majd decemberben vendégként 3:0 arányban szenvedtünk vereséget. Azóta sok változáson esett át a csapatunk, a Szolnok elleni középszakasz párharc során zsinórban nyert három meccs mutatja, hogy jó irányt vettünk. Ellenfelünk a középszakasz felsőházában volt érdekelt a Dág, a MEAFC és a Szeged által alkotott kvartettben, ahol utolsóként zártak, 2 győzelem mellett 4 vereséget jegyeztek.

A hosszabb pihenő és felkészülés a mi nevünk mellett szerepel, mivel több héttel korábban végeztünk, mint a DKSE. Ez kapóra jött, hiszen az alapszakasz után jócskán átalakuló csapatunk számára minden munkával töltött perc aranyat ér.

Izgalmas tény a bajnoki összecsapás kapcsán, hogy két játékosunknak is ismerős lesz a dunaújvárosi ellenfél, ugyanis Balázs Bálint és Mihucz Csaba is ott kezdték pályafutásukat még az utánpótlásban. A menetrend hasonló szisztéma alapján fog működni, mint a középszakaszban. Három nyert meccsig tart a küzdelem a legjobb 4 közé jutásért, mindössze annyi különbséggel, hogy a DKSE kezd elsőnek otthon.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A bajnokság ezen szakasza is három nyert összecsapásig tart. Az NBI-es negyeddöntő párharcainak (Dág – Szolnok; DKSE – TFSE) győztesei bejutnak a legjobb négy közé, ahol a kiemeltek (MEAFC és Szeged) valamelyike lesz a kihívó. A negyeddöntők vesztesei az 5. helyért játszanak majd helyosztót.

A mérkőzést élőben közvetíti a HUNVOLLEY.TV 20:00-tól.

Őszi egymás elleni bajnokink a TF „D” terméből visszanézhető az alábbi linken:
https://www.youtube.com/watch?v=HJUHKmeDrDM

Férfi röplabda NBI negyeddöntő, 1. mérkőzés:
DKSE – TFSE (03.14. 20:00), Dunaújváros Városi Sportcsarnok

Sok sikert srácok, hajrá TFSE!