Férfi NBI Röplabda

Izgalmas negyeddöntő előtt állunk – Dunaújváros az ellenfelünk!

NBI-es férfi röpiseink hibátlanul teljesítették a bajnokság középszakaszát, ahol háromszor múlták felül a Szolnok együttesét, ezzel a lehető leggyorsabban harcolták ki a kedvezőbb pozícióból való továbbjutást. Ezt követően hosszabb szünet várt Lónárt Péter tanítványaira, ami jól is jött, hiszen még formálódóban van a nemrégiben jelentős vérfrissítésen áteső csapat. Az NBI középszakaszában elért 5. hely azt eredményezi, hogy a középszakasz 4. helyezettjével, a Dunaújvárossal csapunk össze a legjobb négybe kerülésért a negyeddöntőben.

A negyeddöntő első körét március 14-én kedden kezdjük idegenben. A DKSE alakulatával az alapszakaszban kétszer találkoztunk, először 2:3-ra kaptunk ki hazai környezetben, majd Dunaújvárosban 3:0-ra. Azóta mi komoly változásokon estünk át, a DKSE pedig a legjobb 4 között töltötte a középszakaszt. Ezt a periódust utolsó helyen zárták, miután 2 győzelem és 4 vereség volt a mérlegük. A felsőházban résztvevő négy csapat között azért ment a versengés, hogy ki várja kedvezőbb helyzetből a rájátszás folytatását. Az 1., illetve 2. helyen záró MEAFC és Szeged most pihenőt kap, míg a 3. helyezett Dág a 6. Szolnokkal, a 4. Dunaújváros pedig az 5. pozíciót elfoglaló TFSE-vel találkozik. A két párharc győztese bejut a legjobb négyért folytatott harcba, ahol a kiemelt páros (MEAFC és Szeged) valamelyike lesz a kihívó. A negyeddöntős párharc két vesztese az 5. helyért játszik majd helyosztót.

Míg nekünk február 18-án már befejeződött a középszakasz, addig soron következő ellenfelünk esetében azt láthatjuk, hogy március 4-én játszották le utolsó meccsüket, így mi jóval frissebben és felkészültebben várhatjuk a párharcot. A fiúk nem álltak le annak ellenére, hogy régen volt tétmeccsük, gőzerővel edzettek és dolgoztak a csapatépítésen, fejlődésen ezen a héten pedig Komárnóban játszanak majd felkészülési meccset. Izgalmas faktor a bajnoki összecsapás kapcsán, hogy két játékosunknak is ismerős lesz a dunaújvárosi ellenfél, ugyanis Balázs Bálint és Mihucz Csaba is ott kezdték pályafutásukat az utánpótlásban.

A menetrend szempontjából hasonló a szisztéma a középszakaszhoz képest, 3 nyert meccsig tart a párharc a legjobb 4 közé jutásért, annyi csupán a különbség, hogy a DKSE lesz elsőként a házigazda. A párharc második viadala, azaz a mi első hazai meccsünk fantasztikus dátumra esik, hiszen március 18-án 16 órától lépünk pályára a „D” teremben, közvetlenül női NBI-es csapatunk sorsdöntő, szezonbeli legfontosabb rangadója (03.18. 19:00 TFSE – DVTK) előtt. A kettős rangadó apropóján megnövekedett érdeklődés övezi mindkét alakulatunk meccsét, így érdemes majd időben érkezni a „katlanba”.

Forrás: hunvolley

Férfi röplabda NBI negyeddöntő, 1. mérkőzés:
DKSE – TFSE (03.14. 20:00), Dunaújváros Városi Sportcsarnok

Hajrá srácok, mindent bele TFSE!