Női NBI Röplabda

Jöjjön a szezon nagy izgalmakat tartogató időszaka!

Női NB I-es röplabdásaink szombaton 15 órától a BVSC gárdáját fogadják hazai pályán az elődöntő első összecsapásán.

Csapatunknak gyorsan elrepült a pár hetes tétmeccs nélküli időszak. Az edzésprogramban több hasznos barátságos mérkőzés is helyet kapott, ezek során a Kispest, Veszprém, és a BDSE hármasát is szettveszteség nélkül győzték le lányaink.

Aktuális ellenfelünkkel kétszer találkoztunk az alapszakasz során. Az első, szezonnyitó mérkőzésen 3:1-es győzelmet arattunk, míg a legutóbbi összecsapáson végletekig menő 3:2-es vereséget szenvedtünk idegenben.

Az alapszakaszt 47 ponttal zárta a harmadik helyen a BVSC, 4 alkalommal szenvedtek vereséget, elsőként mi fogtunk ki rajtuk, a Vasas oda-vissza legyőzte őket, valamint a Békéscsaba okozott még nekik fejfájást február végén, amikor 3:2-re kikaptak a viharsarkiaktól. Keretükben több tapasztalt játékos található, legyen szó Szerencsés-Miklai Zsenttről, vagy a korábban nálunk is megforduló Villám Csengéről, Oláh Dóráról. Ami biztos, hogy Daróczi Gergely csapata az NB I-es feljutás óta folyamatosan javuló, fejlődő formát mutat, amit a fiatal tehetségekre alapozva tesznek a zuglóiak, néhány rutinos alappillérrel.

A mieink 51 pontot szereztek az alapszakasz 20 mérkőzésén. 17 győzelem, 3 vereség (Gödöllő, Vasas, BVSC) került a nevünk mellé. Az NB I. összes csapatát legyőztük legalább egyszer, ezt csak a Vasas mondhatja el magáról. Mostanra teljesen összekovácsolódott Joel Olazábal Herrera által irányított együttesünk és lányaink minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a legutóbbi három ezüstéremmel befejeződő szezon után aranyérmet akasszanak a nyakukba.

A szombati találkozón a két rivális mindent meg fog tenni a pozitív végkimenetel érdekében, ugyanis a 2 győztes mérkőzésig tartó párharc nyertese a döntőbe jut, ahol az Extraligába való feljutásért (és persze az aranyéremért) küzdhet.

Csapatunk ütő játékosa, Tátrai Zsanett nyilatkozata a rájátszás első mérkőzését megelőzően: „Az elmúlt három hétben rengeteg energiát fordítottunk a saját hibák kiküszöbölésére, miközben az ellenfelünket is elemeztük. A BVSC pontos és gyors játékot alkalmaz. Ha a mérkőzésen fel tudjuk idézni mindazt, amit az edzéseken gyakoroltunk, akkor a hétvégén egy nagy lépéssel közelebb fogunk kerülni a döntőhöz. A márciusi találkozó után szerintem a legfontosabb, hogy elhiggyük képesek vagyunk bármire, ha teljes koncentrációval és motivációval állunk ki a pályára.”

Bátorítunk minden kedves szurkolót, hogy jöjjön és buzdítsa röplabdásainkat, nagy szükség lesz a támogatásukra ezúttal is!

A mérkőzést a sportmédia youtube csatornája élőben közvetíti 15 órától.

Női NB I. – rájátszás 1. forduló
TFSE – BVSC-Zugló (04.20. 15:00)
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, Budapest

Mindent bele lányok, hajrá TFSE!

Fotó: Borhi Mihály