Férfi Extraliga Férfi NBI Röplabda

Elsöprő győzelem az utolsó hazai mérkőzésünkön!

Extraligás férfi röplabdásaink 3:0-s győzelemmel zárták a szezon utolsó hazai mérkőzését a DKSE egyesülete ellen.

Csapatunk már a mérkőzés elején kezébe vette az irányitást. Fiaink hatékony támadásaikkal és pontos blokkjaikkal könnyen jelentős előnyre tettek szert. 17-10 után Merkler Ábel és Tóth Kristóf pontjaival vetettük bele magunkat a végjátékba, amit Winter Zétény sáncával sikeresen zártunk (25-13).

A következő két etap sem alakult másképp, Nagy Gergely tanítványai koncentrált és stabil játékukkal nem hagyták kibontakozni a DKSE-t. Röplabdásainkat még riválisunk időkérései sem zökkentették ki a ritmusból (2. szett: 20-15, 3. szett: 9-3, 16-8). Csapatunk sikeresen érvényesítette akaratát a játék minden elemében, aminek eredményeképpen gyönyörű 3:0-s győzelmet arattunk utolsó hazai mérkőzésünkön (25-20, 25-15).

TFSE-s alakulatunk jelenleg 9 ponttal tabella 3. fokán helyezkedik el, holtversenyben a szegediekkel. Az első helyen 12 ponttal a MEAFC trónol, míg sereghajtóként 0 ponttal a DKSE csapatát említhetjük.

Csapatunk feladója, Knobloch Ferenc szavai az idei utolsó hazai meccset követően: „Sikerült megnyernünk az utolsó hazai mérkőzésünket! Már az első pillanattól kezdve koncentráltan és kiegyensúlyozottan tudtunk játszani, ezért hamar át is vettük az irányítást, és végig vezettük a meccset. Pontos és bátor nyitások után rendezett védekezéssel és támadással sikerült felülmúlnunk az ellenfél csapatát. Úgy gondolom, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, bár a következő ellenfelünk a Szeged lesz, reméljük, hasonló játékkal tudunk majd játszani, és sikeres lesz a Szeged elleni mérkőzésünk is.”

TFSE – Dunaújvárosi Központi Sportegyesület 3:0 (13, 20, 15) 
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 89 néző. 
V: Filibér T., Bibók F.

TFSE: Quintz 5, Tóth M. 2, Merkler 12, Winter 2, Tóth K. 15, Gebhardt 5. Csere: Laczi, Tepszis (liberók), Mihucz 3, Németh M. T. 4, Knobloch F. B. Vezetőedző: Nagy Gergely

Fiaink utolsó idei mérkőzésükre készülnek a Szeged csapata ellen. A szegediek jelenleg az alsóház tabellájának az élén állnak. Aktuális riválisunk ellen a rájátszás során eddig egy bravúros 3:1-es győzelmet arattunk. Ha ezt csapatunknak sikerül megismételni, akkor még az alsóház megnyerésére is esélye nyílik a TFSE-nek.

Szorítunk srácok, mindent bele TFSE!

Fotó: Fikó Balázs & Borhi Mihály