Női NBI Röplabda

Itthon is legyőztük az Újpestet!

Női röplabdacsapatunk az NBI-es tabella éléről fogadta az UTE U21-es alakulatát. A felek 2022 decemberéből már ismerhették egymást, akkor sima TFSE siker született. Ezúttal harciasabb volt a lila-fehér gárda, de összességében nem okoztak nekünk problémát, 3:1-re tudtunk diadalmaskodni itthon.

Az első két szett izgalmasnak bizonyult, amit hűen tükrözött a közel 1 órányi játék utáni 1:1-es állás. Az első etapban Budaházy is Villám voltak a pontgyárosaink, a játékról pedig elmondható volt, hogy javarészt szervezetten, fegyelmezetten működtünk, aminek eredményeként tudtunk 25–21-re nyerni. A második szett végjátékára fordulva már-már azt hihettük, hogy simán 2:0-ra fogunk vezetni, azonban a szettlabdánkkaal nem tudtunk élni, 24–19-ről jött fel és egalizált az Újpest.

A harmadik játékrésztől kérdést nem hagytak maguk után a lányok, más sebességre kapcsolva rendezték le gyorsan a találkozót. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Joel Herrera nem mindenkit játszatott a megszokott posztján, ezzel is kísérletezett kubai mesterünk, számításai pedig bejöttek, mert a lányok közül többen is sokoldalúságukról tettek tanúbizonyságot. A harmadik szettet 20 perc alatt 25–13-ra, a negyediket pedig 19 perc játék után 25–12-re nyertük meg. Ezzel 3:1-es végeredményt alakítottunk ki, megszerezve zsinórban 14. győzelmünket. Az újabb nagyszerű eredménynek hála továbbra is vezetjük az NBI-es tabellát.

TFSE – UTE U21 3:1 (21, –25, 13, 12)
Győri út, 62 néző. V: Ladányi, Barabás.

TFSE: Zen 10, Kökény N. 7, Villám 21, Budaházy 11, Tettamanti 10, Villányi 11. Csere: Boller (liberó), Rácz, Turcsányi, Vámos, Török P. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

UTE: Riesz 3, Correa 10, Kopunovic 6, Pécsi 3, Kis D. 15, Rádosi 6. Csere: Németh Z. (liberó), Németh H. 4, Kovács K. 2, Takács V. 3, Győr. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.

Joel Olazábal Herrera: Élvezetes mérkőzés volt. A második szettben kicsit elbízták magukat a lányok, amit megbüntetett az ellenfél. A meccs hátralévő részében minden rendben ment. Nagyon szeretek fiatal csapatok ellen játszani, mert mindent beleadnak, ezáltal arra késztetnek minket, hogy a legerősebb arcunkat mutassuk.A meccs továbbá jó lehetőség volt azon játékosoknak, akik nem a megszokott posztjukon játszanak, hogy tapasztalatot szerezzenek, amit meg is tettek. Mindent beleadtak, amit csak tudtak. Gratulálok nekik, ahogyan a lelkes ellenfélnek is!

A folytatásra április 8-án, Nagyszombaton kerül sor hazai környezetben. Következő ellenfelünk a szintén utánpótlás korosztállyal érkező Békéscsabai RSE lesz 16 órától.

Gratulálunk lányok, így tovább!