Kézilabda Női NBII

Hidegzuhany a második félidőben, nem várt vereség idegenben…

Női kézilabdacsapatunk ahhoz a Ceglédhez látogatott ezen a hétvégén, mely 2022-ben eddig csak egy győzelemmel rendelkezett. Az őszi egymás elleni mérkőzésen 29–28-ra tudtunk nyerni hazai környezetben. Előzetesen sejteni lehetett, hogy az ellenfél szívós és harcos képben tűnik fel, hiszen a szezon során rendre megszorongatta a csoport nagyágyúit (ENUSE, Inárcs, Pénzügyőr, FTC).

Forrás: MKSZ

Biztos érmesként utazhattunk az abonyi csarnokba vasárnap délután, ahol jobban kezdtük a találkozót bentmaradásért küzdő ellenfelünknél. Az első félidőben már 6 góllal is vezettünk, lényegében uraltuk a meccset és bíztató, 11–15-ös állással vonulhattunk a pihenőre. Már ekkor szembetűnő volt a kétpercesek száma, 8 db-ot osztottak ki belőle a játékvezetők (4-4-et). A második játékrészre nagyot fordult a kép, ugyanis harcosabban lépett fel a házigazda. Jellemzően az első félidőben szoktak meglepetést okozni a ceglédiek, ezúttal viszont a véghajrára tudtak újítani, míg a mi játékunk hatékonysága látványosan romlott.

A második etapban kereken 20 gólt dobott az ellenfél, ami negatív rekord számunkra ebben az évadban. A sok kapott gól mellé 11 dobott társult, ami azt jelentette, hogy 5 gólos (31–26) arányú vereséget szenvedtünk, ezzel biztosan 3. helyen zárjuk a 2021/22-es kiírást. A mérkőzés végére 15 db kétperces ítélet született, amiből 8 szankció ellenünk szólt. A ceglédieket méltatva érdemes kiemelni, hogy mindössze 7 mezőnyjátékossal hozták össze ezt a sikert.

Az utolsó fordulóban hazai környezetben játszunk az FTC ellen új helyszínen, Budafokon. A zöld-fehér csapat ellen egy emlékezetes idegenbeli harc során zártunk 24–24-re 2021 decemberében.

Hajrá lányok, hajrá TFSE!