Kosárlabda Női NBI/A

Győzelemmel vonulhatunk pihenőre!

A Tippmix Női NBI.A 12. fordulójában a szomszéd Vasas Akadémiát fogadta Hegedűs Péter együttese és sikerült ismét legyőzniük vörös-kék kihívójukat. A feldobást követően hatalmast nyomást helyeztek a vendégekre, aminek meg is lett az eredménye, ám nem adták olcsón a győzelmet és többször is veszélyesen közel zárkóztak!

Hiába hozták el feldobásból a labdát a 3. percre már 13-2-re vezettünk. Gyors labdaszerzésekkel zavartuk meg az ellenfél sorait, amitől egy időre teljesen kizökkentek és nem találták a helyüket a pályán, de hiába sikerült ellépnünk több ponttal is, hamar visszajöttek. A 11 egységnyi előnyünk mindössze 3-ra csökkent a az első negyed végére.

A második etapban hullámzó volt a játék, hol egyik, hol másik fél dominált. Szerencsére többször is a mieink javára billent a mérleg nyelve, de minden igyekezetük ellenére sem sikerült jobban lerázni a Vasast és a félidő végére 29-25 szerepelt az eredményjelzőn. A továbbiakban a wbasket.hu beszámolóját olvashatjátok:

Sha Carter triplával köszönt be a harmadik negyed elején (32-25), majd a Vasas kapott nagyobb szerepet, 32-29-re zárkóztak. Ekkor ismét a TF volt pontosabb, és a Vasas már másodszor kapott sportszerűtlen hibát a küzdősportos megmozdulásaikért (38-29). Szabó Fanni és Németh Alma is a legjobbkor tudta befejezni a helyzeteit, mert a 7-0-ás futásával már 45-30-ra vezetett a TFSE. Ezt a hullámzó teljesítményt azonban egy edzőnek sem kívánhatjuk, mert most a Vasas 9 pontot szerzett egymás után, és így eladta a TF a 15 pontos előnyét (45-39). 47-41-es állással fordulhattak az utolsó negyedre a játékosok.

Az utolsó játékrész TF kosarakkal kezdődött, Szabó hárompontosa után újból 10 pont fölött volt a differencia (52-41). Ismét a hazaiak voltak a hullám tetején, 56-41-es állásnál kért időt a Vasas. Úgy tűnt, hogy megtört a vendég gárda, mert továbbra sem sikerült kosarat dobniuk ebben a 10 percben, és a TF pedig ihletett formában játszott (62-41). Szerencsés Tamara még szép megoldással próbálta közelebb hozni a Vasas csapatát, de ekkor a hazai siker már biztos volt. 62-48-as végeredménnyel ért véget a találkozó. A TFSE-MTK legeredményesebb játékosa Szabó Fanni lett 21 ponttal, míg a Vasas csapatából Allen ért el 11 pontot.

Vezetőedzőnk értékelője a mérkőzésről:
„A meccs eleje jól indult, viszonylag korán időt is kért az ellenfél, de utána abszolút visszajöttek a játékba és ez a hullámzó teljesítmény jellemezte az egész találkozót. Az előny, amit kiépítettünk, hamar eltűnt. Nagyon verekedősre sikerült ez a mai, de ilyenre is számítottunk, biztosak voltunk benne, hogy a Vasas nagyon fog akarni és jár is nekik a gratuláció. Örülök, hogy sikerült a válogatott szünet előtt még egy győzelmet szerezni, jól jön most a pihenő és reméljük, hogy az alapszakasz utolsó harmadára a sérültjeink is visszatérhetnek!”

Németh alma nyilatkozata az összecsapásról:
„Gratulálok a Vasasnak, mindig jókat bunyózunk egymással, de személy szerint örülök, hogy túl vagyunk ezen a nehéz meccsen. Lényeg, hogy győzelemmel zártunk. Nagyon jól jön ez a szünet, már várjuk vissza Mont, Dórit és akár már Pepét is!”

TFSE-MTK – VASAS AKADÉMIA 62-48 (20-17, 9-8, 18-16, 15-7)

Bajnokság, 12. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Minár László Balázs, Rácz Zsolt Róbert, Földi László Tibor (Hoffmann Gergely)

TFSE-MTK: Carter 11/3, Dúl T. 8/3, Németh 7, Szabó 21/15, Dúl P 7/3. Csere: Vigh-, Baa 2, Király 6/6, Vladár-.

Vasas Akadémia: Taylor 9/3, Budácsik 5, Gelei 3, Tóth 2, Madár E. 2. Csere: Allen 11, Jáhni 6, Boros-, Szerencsés 7/3, Madár K. 3/3, Kádár-.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE
Forrás: wbasket.hu