Kosárlabda Női NBI/A

Utolsó felvonás a szünet előtt!

Zsinórban harmadik hazai találkozójára készül NB I.A-s női kosárlabda együttesünk, ráadásul ismét fővárosi rivális ellen. Ezúttal a Vasas Akadémia látogat el hozzánk, akik a legutóbbi fordulóban komoly vereséget szenvedtek Sopronban, míg a mieink 2 ponttal maradtak alul a Péccsel szemben.

Ebben a kiírásban a 3. fordulóban már összecsaptunk egymással, akkor 58–74 arányú magabiztos TFSE-MTK siker született. Azóta történtek változások a kereteket illetően. A Vasastól távozott Savannah Plentovich és a helyére amerikai légiós érkezett Jacaira Allen személyében.

Sérülése miatt még egy ideig nem számíthatunk Monika Czinanora, pedig légiósunk a vörös-kékek ellen is nagyon jó teljesítményt nyújtott Pasaréten. 18 ponttal és 9 lepattanóval járult hozzá az őszi sikerhez. Mindezek ellenére így sem sokon múlott, hogy legyőzzük a jóval esélyesebbnek vélt Pécset a múlt hétvégi rangadónkon.

Leendő vendégünk nincs a legjobb formában, Sopronban 95–35-re kaptak ki. Milos Pavlovic vezetőedző úgy értékelt, hogy ez volt az eddigi legrosszabb teljesítmény amit nyújtottak, így biztosak lehetünk benne, hogy rajtunk akarják majd kiköszörülni a csorbát, de ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk.

Női kosárlabda NB I.A – 12. forduló
2024.01.27. (Szombat) – 19:00
TFSE-MTK – Vasas Akadémia
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Budapest
Játékvezetők: Minár László Balázs, Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert (Hoffmann Gergely)

A mérkőzésre való belépés ingyenes. Kapunyitás egy órával a találkozó előtt, 18:00-tól.

Sok sikert lányok, hajrá TFSE-MTK!