Kosárlabda Női MEFOB

Győzelemmel kezdtük a MEFOB negyeddöntőt!

Női egyetemi kosarasaink első mérkőzésüket a Miskolci Egyetem csapatának otthonában játszották. Hiába kezdték jobban a hazaiak a mérkőzést a 2. és 3. negyedben kialakított TFSE fölényt nem tudták ledolgozni, így végül 29 pontos differenciával tudtunk nyerni!

Forrás: MKOSZ

Az egész csapat teljesítménye dícséretre méltó, azonban Burján Laura érdemei ebben a sikerben elévülhetetlenek! Laura a TFSE-MTK csapatának is fontos játékosa volt a 21/22-es szezon során, ezúttal viszont a MEFOB-on nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Fiatal tehetségünk 24 pontig jutott, 100%-al dobott mezőnyből, 75%-al triplázott, 12 lepattanót szedett, 5 labdát szerzett és 6 asszisztot jegyezhetett. Ezek együttesen elképesztő értéket, 50 VAL-t tettek ki, amire méltán lehet büszke egyetemünk, csapatunk és maga Burján Laura is!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A visszavágóra május másodikán kerül sor az MTK Kosárlabda Csarnokban. Reméljük, hogy hasonlóan szép eredmény születik azon a találkozón is.

MEAFC – TFSE 57-86 (17-15, 11-20, 8-21, 21-30)

A rájátszás tétje nem kisebb, mint bejutni a MEFOB FESZT-re! Akik itt kiharcolják a továbbjutást már a fesztivál keretein belül fogják lejátszani a Final Four-t, aminek a helyszíne idén a Miskolci Egyetem.

Bravó lányok, csak így tovább!