Kosárlabda Női NBI/A

Válogatott kerettag lett Dúl Panka!

NBI/A-s női kosárlabdacsapatunk tagját, Dúl Pankát behívták a női kosárlabda válogatott keretébe! Székely Norbert vezetőedző stábjával háromhetes összetartást fog tartani májusban. A székesfehérvári edzőtábort megszakítja egy portugáliai út, ahol háromszor is megmérkőznek a házigazdával Lisszabonban.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Nem először húzod magadra a címeres mezt, de eddig akárhányszor behívtak, a sérülések miatt csak rehabilitáción tudtál résztvenni. Most mire számítasz?

„Így igaz, ez lesz az első alkalom, hogy nem vagyok sérült és nem csak a rehabozni megyek, hanem játszani is! Nagyon örülök a lehetőségnek és remélem jó formát tudok majd hozni!”

Fotó: Szilágyi Dénes


Milyen érzés volt ismét megkapni a behívót?

„Boldog vagyok! Minden sportolónak az az álma, hogy magára húzza a címeres mezt és nemzetközi porondon képviselje az országát. Szeretnék jól teljesíteni, hogy büszke lehessen rám a családom és a csapatom is!”

Nem lesz ismeretlen számodra a környezet és a játékosok sem.

„Valóban vannak ismerősök, akikkel korábban együtt játszottam és van személyes ismeretség akár Győr, BEAC, Vasas vagy az UP válogatott időszakból is.”

3 nap alatt 3 meccsetek lesz Liszabonban Portugáliával. Várod már?

„Igen! Igaz, kifejezetten izgulós vagyok, de már nagyon várom, hogy ott legyünk. Igyekszem a legjobb formámat hozni majd!”

Gratulálunk és sok sikert kívánunk!