Kosárlabda Női NBI/A

Fontos győzelemmel búcsúztattuk 2021-et!

Az alábbiakban a wbasket.hu összefoglalóját olvashatjátok:

A 2021-es esztendő utolsó élvonalbeli mérkőzésén, a bajnokság 13. fordulójában a TFSE-MTK 77-69-re legyőzte a VBW CEKK Cegléd gárdáját.

A közvetlen riválisok rangadóján két percet kellett várni az első találatra, ez Petra Holesinska nevéhez fűződött. Erre Theodoreán Alexandra válaszolt egy triplával, majd Elly Pavel is betalált. A TFSE gyorsan magához ragadta vezetést és azóta tudjuk, hogy ezt ki sem engedte a kezéből. Az első szakasz felénél 10-4-nél már Sandro Orlando időkérés miatt állt a játék. A TFSE úgy dominált, hogy a csapatkapitánya Chanise Jenkins és az utóbbi időben kiváló edzésmunkát, formát mutató Baa Dominika is hiányzott. Az irányítói feladatok döntően Dúl Pankára maradtak, aki a CEKK időkérése után egy triplával erősítette meg csapata fölényét. A különbség 16-6-nál érte el a 10 pontot. A Ceglédnek 19-13-nál még akadt egy felzárkózása, de Dúl Panka újabb két triplájával visszaállt a nagyobb hazai előny. 10 perc után 25-13-ra ment Magyar Bianka együttese. Az első 10 percben 9 triplakísérletéből 6-ot értékesített a házigazda. A második negyedben kiegyenlítettebb képet mutatott a találkozó. Kobolák Cintia, Petra Holesinska és Rakita Lili találataival 28-22-re felkapaszkodott a Cegléd.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

A második szakasz közepéhez érkezve 8-10 pont környékén állandósult a differencia. Úgy nézett ki, hogy nagyjából itt állhat be a meccs. Sőt, 33-25-nél közel három percig nem is találtak be a csapatok. Ezt a kosárcsendet Németh Alma és Vicki Baugh kosárváltása törte meg. A félidő hajrájában sem változott a mérkőzés képe. Végül Ja’Tavia Tapley és Katona Szidónia találatai alakították ki a nagyszünet 39-31-es állását. A TFSE 32-ből 12, míg Cegléd 27-ből 11 mezőnykísérletet értékesített. A TFSE-nél a 12 sikeres találatból 7 triplából született. A CEKK ugyan 21-15-re vezetett a lepattanókban, de a 14 eladott labdája miatt nem volt lehetősége közelebb kerülni. A harmadik negyed elején azt az arcát mutatta a TFSE, mint az első szakaszban. Király Andrea két triplájával és Baa Dominika ziccerével 47-31-re léptek el a hazaiak. A 16 pont volt a legnagyobb differencia a felek között. 51-35-nél még volt labdája a TFSE-nek, hogy jobban elszakadjon. Ezzel nem tudott élni. Egyre feszültebbé vált az évzáró rangadó. Egy hazai technikait is feljegyezhettünk.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

A harmadik szakasz utolsó három percében Petra Holesinska és Katona Szidónia vezetésével 54-47-re felzárkózott a Cegléd. A negyed végén Baa Dominika állította vissza a 10 pontos differenciát. Bár a statisztika, az eredmény alakulása magabiztos hazai vezetést mutatott, óriási csatát ígért a záró szakasz. Egy pillanatra nem adta fel a Cegléd. Szabó Fanni lépett fel vezérré. Egymaga 9 pontot szerzett és 59-57-re felhozta csapatát. Baa Dominika triplája szakította meg a TFSE rosszabb sorozatát. Ezt követően Dúl Panka is betalált távolról. Ez a két hármas lélektanilag is sokat jelentett a TFSE-nek. Az utolsó égy percbe fordulva Petra Holesinska ziccere után 65-62-re módosult az eredmény. Erre ismét Dúl Panka válaszolt távolról, az ötödik triplája volt ez. A Cegléd előtt ennek ellenére mutatkozott esély. 68-64-nél és 71-66-nál támadhattak, hogy még szorosabb végjátékot alakítsanak ki. Ezekkel nem éltek. Az extázisban játszó Dúl Panka keze döntő pillanatokban nem remegett meg, így saját szempontjából kulcsfontosságú győzelemmel zárta az évet a TFSE.

Fotó: MTK Budapest – Hegedüs Gábor

TFSE-MTK – VBW CEKK CEGLÉD 77-69 (25-13, 14-18, 18-16, 20-22)

Bajnokság, 13. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Fodor A., Varga-Záray K., Jakab K. (Bogárdi J.)

TFSE-MTK: Theodoreán 5/3, Baa 18/6, Paval 6/3, Király 6/6, Dúl 27/15. Csere: Herman, Tapley 5, Szeitl 5/3, Tóth, Németh 5.

VBW CEKK Cegléd: Szabó P., Katona 8/3, Baugh 4, Holesinska 18/6, Szirony 2. Csere: Szabó D 7/3, Kobolák 3/3, Szabó Fa. 9/3, Rakita 7, Viszmeg, Szabó Fl. 8, Laufer 3.