Kosárlabda Női NBI/A

Nagyon fontos mérkőzés következik!

2021 utolsó bajnoki mérkőzésén a VBW CEKK Cegléd csapatát látjuk vendégül hazai környezetben. A találkozót mi a nyolcadik, a vendégek pedig a tizedik helyről várhatják.

Aktuális ellenfelünk zsinórban 7 mérkőzést elveszített, így ég a bizonyítási vágytól. Számunkra is kiemelten fontos feladatnak ígérkezik a győzelem megszerzése, hiszen jó formában akarunk nekivágni a következő hónapnak, ahol 6 mérkőzés vár ránk.

A mérkőzést megelőzően a PEAC ellen remek teljesítményt nyújtó Tóth Timivel beszélgettünk:

Az alábbiakban a wbasket.hu beharangozóját olvashatjátok:

A TFSE-MTK legutóbb az NKA Universitas PEAC vendégeként 88-61 arányban maradt alul.

“Nehéz körülmények között vágtunk bele abba a meccsbe, mert sem a csapatkapitányunk Chanise Jenkins, sem a légiós centerünk Elly Pavel nem tudott velünk tartani. Így is akadtak jó peridusaink, de lepattanózásban nagyon alulmaradtunk és az el is döntötte a mérkőzést.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka “Kicsit azt éreztem azon a meccsen, hogy többször alárendelt szerepbe kerültünk. Mindig azt szoktam mondani, hogy ki lehet kapni, de nem így. Itt a második félidőben kicsúszott a kezünkből a mérkőzés, átszaladt rajtunk a PEAC. Sok könnyű pontot engedélyeztünk nekik.”

A pécsi mérkőzésen többen jó szálltak be a padról a TFSE-nél. Említhetjük akár Szeitl Vanessa tripláit vagy éppen Tóth Tímea remek megmozdulásait, pontjait. Ennek megfelelően látszódtak pozitív tapasztalatai is annak az estének.

“A második félidőben már az volt a cél, hogy a kevesebb lehetőséget kapó játékosok is pályára lépjenek. Annak nagyon örülök, hogy ők meghálálták a bizalmat. Ez volt a reálitás akkor. Megpróbálunk a pozitívumokból építkezni, a negatívumokon pedig tovább dolgozni és javítani.” – tette hozzá Magyar Bianka, akit arról is kérdeztünk, hogy a Cegléd ellen milyen felállásban lép pályára a TFSE.

“Chanise Jenkins-re nem számíthatunk sérülés miatt. Az utolsó edzésen pedig Burján Laura bokája ment ki, akire így 10 nap kihagyás vár. Őket leszámítva a többi játékos bevethető. Remélem, hogy azért jobban fogunk kinézni. Pécsett nagyon látszódott, hogy a betegségek és a sérülések miatt nem tudtunk teljes edzésmunkát végezni. Nem szeretem, amikor ilyen mértékben nekünk kell szaladni az eredmény után. Ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni a jövőben.”

Csütörtökön a tabella 10. helyén álló VBW CEKK Cegléd lesz a TFSE-MTK vendége. A pontlevonás ellenére a ceglédiek a TFSE közvetlen riválisai, ráadásul edzőváltás után folytatják útjukat a bajnokságban. Érdekes találkozóra van kilátás.

“Végre újra hazai pályán játszhatunk. Bízom benne, hogy jó hangulatot fognak teremteni a szurkolóink így Szilveszter előtt. Ahogy mondtad, fontos mérkőzés előtt állunk egy közvetlen rivális ellen. Olyan csapattal játszunk, amellyel szemben van esély a győzelemre. Remélem, hogy végig tudunk irányítani.” – fogalmazott Magyar Bianka.

“Nem könnyű egy edzőváltáson átesett ellenfél ellen. Lehet látni már az új szakvezető elképzeléseit. Korábban nagyon sok labda nélküli mozgás, üres elzárás, váratlan húzások és sok play jellemezte a Ceglédet. A BEAC meccs alapján kialakult számunkra egy kép. Leegyszerűsítve a játékot sokkal több belső pontot szeretnének szerezni, jobban megjátszva Vicky Baught-t és a centerjátékosaikat. Nyilván akkor még nagyon kezdetlegesek voltak ezek a törekvések. Azzal számolhatunk, hogy a taktikát nézve előre léptek a BEAC meccs óta. Előbb a támadójátékról beszéltem, de szépen váltogatják a védekezést, zónáznak és onnan visszaváltanak emberre. Erre is figyelni kell.” – mutatta be a riválist a TFSE-MTK vezetőedzője.

A kisebb szünet után december 26-án este állt edzésbe a TFSE-MTK.

“Mi megpróbálunk jobban magunkra fókuszálni ebben a pár napban. Természetesen lejátszottuk azokat a dolgokat, amikre figyelni kell a Cegléd ellen. Eközben viszont igyekszünk felgyorsítani a támadójátékot, mert azt vettem észre a PEAC ellen, hogy kicsit statikussá váltunk. Ez minket eddig nem jellemzett. Azon vagyunk, hogy visszaálljunk arra a régi lendületességre, ahogy korábban játszottunk. Trixy kiesésével az űrt pótolni kell, de a játékosoknak ez egy jó lehetőség a fejlődésre és arra, hogy megmutassák: mit gyakoroltak az elmúlt hetekben.” – avatott be az elmúlt napok munkájába Magyar Bianka.

“Várom már a meccset. Azért is nagyon várom, mert kíváncsi vagyok: erre a helyzetre ki hogyan reagál, ki tud nagyobb felelősséget vállalni, ki az, aki jó versenyző és lehet máskor is ilyen feladatokkal megbízni, amikor már teljes lesz a keretünk. Eddig az a tapasztalatom, ha bármilyen probléma adódik, akkor mindig összetartanak, összezárnak a játékosok. Szeretnénk azt az arcunkat mutatni a PEAC meccs után, ami minket jellemez. Kemény védekezés, abból gyorsindítások, lendületes játék. Reméljük, hogy győzelemmel tudjuk búcsúztatni az évet. Érzelmi oldalról is fontos lesz nekünk ez a mérkőzés. Hegedűs Péter miatt is szeretnénk megnyerni.” – összegzett Magyar Bianka.

A mérkőzést élőben tudjátok követni az alábbi linken: https://mindigtvgo.hu/details?id=12233537&type=7&srcCarouselId=138