Női NBI Röplabda

„Felül tudjuk múlni az előző szezon eredményeit” – Boller Anna

Röpis lányaink liberójával, Boller Annával volt alkalmunk beszélgetni a röplabdás pályafutásáról, az előző szezonról és az előttünk állóról.

1. Mikor és hogyan váltál a röplabda sportágának szerelmesévé? Elmesélnéd, hogy miként vezetett az utad a TFSE-be?

Lassan 15 éve kezdtem el röplabdázni a gimnáziumi csapatban, ahol egyből megtetszett a sportág. Eleinte kipróbáltam mellette az atlétikát, kézilabdát és kosárlabdát is, de a röplabda volt az, ami igazán megfogott, így emellett köteleztem el magam. Később a BDSE-hez kerültem, amely akkor az NB2-ben frissen indult csapat volt, akikkel az első évben fel is jutottunk NB1-be, majd innen igazoltam 3 év után a TFSE-be, amit azóta is életem egyik legjobb döntésének tartok.  

2. Mit gondolsz a legutóbbi szezonról? Elégedett voltál a saját teljesítményeddel?

Úgy gondolom, hogy nagyon sokat lépett előre a csapat a legutóbbi szezonban, ami magasabb elvárásokkal és több kötelezettséggel is járt, de egyúttal nagyobb sikerélményt is hozott. A saját teljesítményemmel sosem vagyok teljesen elégedett, de úgy érzem, hogy sokat fejlődtem és túlsúlyban vannak azok a meccsek, melyekre jó érzéssel gondolok vissza, mint amelyekre nem. Ennek ellenére elégedettnek nem mondanám magam, motivált vagyok a további fejlődés kapcsán és minél stabilabb játék elérésére.

3. A TFSE-nél töltött éveid során meghatározó játékossá nőtted ki magad, minek volt köszönhető a folyamatos fejlődésed?

Egyrészt adottak voltak a feltételek a fejlődéshez (a biztosított körülményeket és az elvégzett edzésmunkát tekintve egyaránt), másrészt szerencsére sok időt tölthettem a pályán, ami elengedhetetlen a fejlődéshez, harmadrészt pedig az edzéseken és azon kívül is igyekeztem mindent megtenni azért, hogy előrébb léphessek pl. plusz feladatok elvégzésével.  

4. Milyen célokkal vágsz neki a közelgő alapozásnak? Milyen idénnyel lennél elégedett egyéni / csapatszinten?

Az alapozás során remélem, hogy el tudjuk végezni azt a munkát, ami szükséges ahhoz, hogy a bajnoki szezonban jó teljesítményt nyújtsunk és elérjük a kívánt eredményeket. Célom, hogy fizikailag és technikailag is minél jobb formába kerüljek/kerüljünk. Az idénytől azt várom, hogy felül tudjuk múlni az előző szezon eredményeit, ezen belül is szeretném megnyerni a bajnokságot, amire úgy gondolom, hogy van esélyünk. Egyénileg szeretnék minél többet fejlődni továbbra is, és minél stabilabb játékossá válni.

5. Melyik mérkőzés volt a legemlékezetesebb számodra a 2019/2020-as idényben?

A legemlékezetesebb számomra a MÁV-Előre Székesfehérvár ellen játszott mérkőzés volt, amikor 3-0-ra győztünk, amivel megelőztük őket a tabellán és ideiglenesen elfoglaltuk a 3. helyet. Kiemelném még a Budaörs elleni hazai meccset is, amikor annak ellenére megszereztük a 3 pontot, hogy hiányos csapattal kellett kiállnunk és egy nehéz heten voltunk túl. Összességében a szezon közepén lévő hullámvölgyet leszámítva szinte minden meccsre jó érzéssel gondolok vissza.  

6. Milyen terveid vannak a jövődet illetően, gondolsz a versenysport utáni időszakra is?

A jövőt illetően még nincsenek teljesen kiforrott terveim, most végeztem pszichológia alapszakon. Egyelőre nem megyek mesterképzésre, inkább a közben megkezdett gazdálkodás és menedzsment szakot folytatom. A közeljövőben még nem tervezem a versenysport abbahagyását, de természetesen mindig számolni kell ezzel az eshetőséggel, így igyekszem a tanulmányaimra is koncentrálni.

Köszönjük Annának a válaszokat, sok sikert kívánunk az elképzelések és tervek megvalósításához!

A következő időszakban újonc játékosainkat ismerhetitek meg közelebbről.

Facebook

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!