Női NBI Röplabda

TELJES KERETTEL ELŐRE!

NBI-es női röplabdacsapatunk július 26-án tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját. Az alkalalom idilli körülmények között került megrendezésre a Grand Jules szállodahajón, ahol Gaitanakis Leonidas (vezetőedző) és Márton Ervin (szakosztályvezető) ismertették az előttünk álló idény terveit és célkitűzéseit, majd bemutatták a 2020/2021-es keretet.

A tavalyi szezonban látványos fejlődésen ment keresztül csapatunk, melynek okait több korábbi cikkben is boncolgattuk. Lányaink – karöltve a mögöttük álló stábbal – az idei évben sem tesznek másként, egyértelműen előre szándékoznak törni, a lehető legjobb csapategység, fizikum és technikai szint elérése mellett.
A 2019/20-as „csonka szezon”-hoz képest 2 új csapattal bővül az NBI palettája: a Jászberény az extraligából, míg a PTE-PEAC a második vonalból került ebbe az osztályba.
A Budaörs, Debrecen, Gödöllő és Székesfehérvár négyesére pedig már régi ismerősként tekinthetünk.

Leon a legfiatalabb és a legrutinosabb újonc játékosa gyűrűjében, a szezonnyitó sajtótájékoztatón 07.26-án. (Kreisz Kincső, 17 éves – jobbra) (Nagy Viktória, 24 éves – balra).

A 2020/2021-es idényben érkeztek csapatunkhoz:

Benedek Gabriella
Életkor: 21 év
Magasság: 175 cm
Poszt: szélső ütő
Előző csapat: Palota VSN Kft. (NBI)

Halla Gréta
Életkor: 19 év
Magasság: 188 cm
Poszt: szélső ütő, átló
Előző csapat: Gödöllő RC (NBI)

Kreisz Kincső
Életkor: 17 év
Magasság: 182 cm
Poszt: szélső ütő, átló
Előző csapat: Közgáz SC (NBII)

Kökény Nóra
Életkor: 21 év
Magasság: 170 cm
Poszt: feladó
Előző csapat: MTK (extraliga)

Nagy Viktória
Életkor: 24 év
Magasság: 183 cm
Poszt: center
Előző csapat: UTE (extraliga)

Radomszki Boglárka
Életkor: 21 év
Magasság: 172 cm
Poszt: szélső ütő
Előző csapat: Jászberény (extraliga)

Budaházy Boglárka
Életkor: 19 év
Magasság: 170 cm
Poszt: center
Előző csapat: Vasas U21 (NBII)

Csapatunknál maradtak a már korábban megismert oszlopos tagok: Boller Anna (24 éves, libero), Czakó Bernadett (22 éves, center), Kriegel Éva (36 éves, feladó), Poór Alexandra (27 éves, szélső ütő), Török Petra (20 éves, center), Villányi Brigitta (22 éves, libero) és Ribeiro Araujo Debora (28 éves, szélső ütő) személyében.

Lányaink a mai napon, július 27-én kezdik meg 9 hetes felkészülésüket a bajnokság első mérkőzéséig, melyet szeptember 26-án Jászberényben, idegenben játszanak.

A csapat átlagéletkora nem éri el a 23 évet (22,92 év), melyből következik, hogy egy friss, fiatalos, ugyanakkor magas színvonalon már kellő rutinnal rendelkező egység kovácsolódhat össze, melynek tagjaitól vezetőedzőnk harciasságot és küzdeni akarást vár el az első pillanattól fogva.

Kiemelendő tény, hogy több, mint a csapat fele a Testnevelési Egyetemen folytatja a tanulmányait!

A stábról:

Lélektani hadviselésben a tavalyi szezonhoz hasonlóan Nagy Viktória lesz a lányok segítségére mentális trénerként. Erőnléti edző nem is lehet más, mint a fizikumért felelős Vass Bence, akivel a lányok már ma megkezdik a munkát. A technikai vezető pozícióját Fikó Attila fogja betölteni a jövőben, míg a csapat orvosa Dr. Dobos József maradt.

Mindannyiunk örömére szolgál, hogy egy ilyen sikeres átigazolási időszakot tudhatunk magunk mögött. Bizakodva állunk a 2020/21-es szezonhoz, és szívből kívánjuk a csapatnak, hogy értékes egyénekkel kiegészülve fantasztikus kohézió alakuljon ki közöttük, ami a szezon során a folyamatos összetartást idézheti elő!

Az elkövetkezendő hetekben majd részletesebben is megismerhetitek újoncainkat! Addig is hajrá TFSE!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!