Női NBI Röplabda

„A TFSE-nél jó kezekben vagyok” – interjú röpiseink új igazolásával, Nagy Viktóriával.

NBI-es női röplabdacsapatunk stábja az átigazolási szezon során sem volt tétlen. 7 új játékost üdvözölhettünk köreinkben az alapozás kezdetekor, őket mutatjuk be közelebbről az elkövetkezendő hetekben.

Első interjúalanyként a center pozícióban jeleskedő Nagy Viktóriát köszöntjük, aki az UTE csapatától – az extraligából – érkezett hozzánk, és 2018-ban a magyar női röplabdaválogatott kerettagja volt.

  • Isten hozott a TFSE-nél, milyen ambíciókkal érkeztél hozzánk?

Sziasztok! Fontosnak tartom a röplabdában, hogy egy magyar csapat magyar játékosokból álljon. Szeretném bizonyítani, hogy nagy külföldi nevek nélkül is sikeres tud lenni egy csapat és remélem én is sokat hozzá tehetek majd csapatunk sikereihez!

Leonnal egyből jó hangulat volt kettejük között.
  • Akik figyelmesen követtél lányaink tavalyi szezonját, már találkozhattak veled két alkalommal is: a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében került össze az UTE és a TFSE, milyen emlékeid vannak arról a találkozóról? Esetleg figyelemmel követted csapatunk legutóbbi szezonját?

Sajnos a pályán nem nagyon találkoztam a csapattal, csak a kispadról figyelhettem végig azt az első nagyon izgalmas és emlékezetes meccset. Majdnem teljesen lerágtam a körmömet, annyira izgultam, hogy mi lesz a végeredmény. Nagyon reménykedtem és bíztam abban, hogy az akkori csapatom jöjjön ki győztesként a TFSE otthonában játszott meccsből. Bevallom, nem volt egyszerű. Már akkor nagyra becsültem Leon-t, nagyon tetszett, ahogy a csapatához, a játékosaihoz állt!

  • Miért és mennyire érezted a váltás szükségességét karrieredben?

Tudtam, hogy most már muszáj váltanom! Sok időt veszítettem el azzal, hogy nagyobb nevű csapatoknál voltam és nem kaptam játéklehetőséget, hiába igyekeztem minden edzésen a legjobbat nyújtani. Mindig csak csereként voltam a csapat tagja, de úgy érzem, magamnak és a hozzám közel álló embereknek is bizonyítanom kell, hogy ennél több van bennem és muszáj játszanom, ha már ennek a sportnak szenteltem az életemet.

  • A héten kezdtétek meg az alapozást, hogy érzed magad pár nap elteltével? A karantén-időszak során, illetve a nyáron volt rá módod, hogy valamennyire formában maradj?

Az első edzés után nagyon kimerültnek éreztem magam, de már akkor tudtam, hogy ennél a csapatnál jó kezekben vagyok. Minden nap boldogan indulok el edzésre és nagyon várom, hogy milyen új feladatokkal kell szembenéznem.

A vírushelyzet alatt otthon voltam Kaposváron a családomnál. Amennyire tudtam és a körülmények engedték, természetesen edzettem és próbáltam formában maradni.

  • Mit gondolsz a csapatról, stábról? Van olyan csapattárs, akit korábbról ismersz már valahonnan?

A csapatról az első benyomásom nagyon kellemes volt. Már a hajón, az első estén befogadók és közvetlenek voltak. Nincsenek nagy korkülönbségek, szerintem ezért is nagyon jó már most az összhang a csapatban.

A stábbal kapcsolatban is jó gondolataim vannak. Már a megkeresés során is szimpatikusak voltak. Az első perctől kezdve mindenki nagyon nyitott volt felém, Leon a legelső mondatával már poénkodott velem és ez nekem nagyon fontos. Szeretem a csapatot körülvevő jó hangulatot.

A röplabdás „világban” szerintem látásból mindenki ismeri egymást, de pár lányt ismertem ténylegesen. Ugyanakkor szerintem ez nem is fontos, hiszen az edzések úgyis összehoznak minket.

  • Mesélnél magadról nekünk pár különlegességet? Milyen hobbid van? Mit tartasz magadban legfőbb pozitívumoknak a sport terén?

A legkedvesebb és a szívemhez legközelebb álló hobbim a horgászat. Nagyon szeretek vízpart mellett lenni és ott eltölteni akár egy egész hétvégét még akkor is, ha esetleg nem is fogunk semmit, csak a botot.

A másik hobbim az autók iránti szerelem. Akik ismernek, tudják, hogy számomra nagyon fontos az autóm, képes vagyok egy héten többször is kitakarítani és lemosni, ha időm engedi. Van egy nagyobb társaságunk, amin belül szinte mindenki „autó őrült”, persze ez a jelző jó értelemben érvényes ránk. Velük szoktunk autós találkozókra járni, vagy csak összeülni és beszélgetni egy jót.

Pozitívumként megemlíteném azt, hogy rossz és nehéz helyzetek során is mosolyt tudok csalni csapattársaim arcára, ami ellenfeleink számára eléggé idegesítő tud lenni. Illetve jól látok a pályán, ebben pedig közrejátszhat az a tény, hogy kiskorom óta életem egyik legfőbb részét a sport képezi.

  • Mi a célod az előttünk álló szezonra? Netán hosszabb távra is tervezel nálunk?

Szeretnék ebben a szezonban minél többet játszani és pályán lenni. Szeretném, ha jó eredményeket tudnánk elérni a szezon során és akár feljebb juttatni a csapatot az Extraligába. Nem ragaszkodunk ehhez görcsösen és a stáb sem kötelez minket erre, hogy muszáj. Természetesen szerintem mindenkinek ez a cél lebeg a szeme előtt és együtt sikerülhet, mert mindannyian éhesek vagyunk a sikerre!

A jövőről egyenlőre még nem tudok nyilatkozni, erre a kérdésre térjünk majd vissza a szezon közepén.

Köszönjük az érdekes és értékes válaszokat Vikinek, akinek kitartást kívánunk a kőkemény alapozáshoz!