Férfi NBII Kézilabda Női NBII

Fantasztikus kézis sikerek – Határ a csillagos ég?

Büszkén adhatunk hírt kézilabda szakosztályunk hétvégi eredményeiről, ugyanis női, férfi csapataink egyaránt brilliáns teljesítménnyel zártak. Lányaink magabiztosan múlták felül a sereghajtó XVI. kerületet, ezzel továbbra is harcban vannak a dobogóért. Férfi alakulatunk hullámvölgyeket szelt át a Dabas ellen, miután az összecsapás alatt javarészt az ellenfél vezetett, de többszöri felzárkózást követően amikor kellett, akkor TFSE előnyt láthattunk, legvégül csodálatos győzelemnek örvendhettünk, ami dobogóra is repítette egyúttal a srácokat.

Kronológiai sorrendben haladva a férfi egységgel kezdjük, akikről múlt héten már szuperlatívuszokat zengtünk. Ha valaki azt gondolta volna, hogy túlzó a dícséret, tévedett. Fiatal tehetségeink ezúttal hazai környezetben húzták meg a váratlant azzal a Dabassal szemben, mely a legutóbbi találkozásnál 4 góllal bizonyult jobbnak.

Ujvári Bence által vezetett csapatunk nem kezdett jobban ellenfelénél, öt perc alatt 0:5 arányú hátrányba került. Ekkor időt kért 25 éves trénerünk, ami után lassú építkezésbe kezdhetett a TFSE. A Dabas előnye a félidő második feléhez érve némileg csökkenni látszott, húsz perc játékot követően már csak 1 ponttal vezetett az ellenfél. A félidő hajrájában kettős emberhátrányba kerültünk, amit kihasznált a Dabas. 12:18-as vendég előnnyel vonulhattunk a pihenőre.

Madár, Farkas és Bernáth vette vállára a csapatot a második játékrész elején, ezzel megkezdte újra törleszteni hátrányát fehér mezben harcoló egységünk. A 40. perc körül két szemfüles üres kapus gól és egy vendég időkérés után 23:23 szerepelt az eredményjelzőn. Kevesebb, mint 12 minutum alatt 11 lőtt és mindössze 5 kapott gólt jegyezhettünk. Ekkor még tudott újítani a Dabas, 3 góllal megugrottak, amire Ujvári mester időkéréssel reagált. Tökéletesen időzített vérfrissítésnek bizonyult a rövid intermezzo, a fiúk ihletett állapotban játszottak az ezt követő negyedórában. Mindenki csúszott-mászott, hajtott a végsőkig, aminek meg is lett az eredménye. Hiába kért időt a dabasi tréner, a mieinket nem lehetett megállítani, 31:29-es végeredménnyel legyőzték a riválist, ezzel megszerezték zsinórban negyedik sikerüket és felléptek a pódiumra.

Ujvári Bence vezetőedző így értékelte a szombati sikert: „Többször is fel tudtunk állni a mai mérkőzésen, ami a csapat erejét, szívét és lelkét mutatja. Harcos keretem van, egytől egyig büszke vagyok a srácokra, pláne a mutatott mentalitásukra. Ugyan a korábban kitűzött célunkat – a hatodik helyet – már biztosan elértük, nem állunk meg egy pillanatra sem, gőzerővel dolgozunk tovább!

A vasárnap is kézilabdás sikerekről szólt a TFSE háza táján. Női csapatunk a sereghajtót fogadta a zágrábi úti „albérletében”. Herbert Krisztián tanítványai erődemonstrációt tartottak a narancs színű felsőben játszó XVI. kerületi KMSE ellen. A találkozó teljes időtartama alatt mi vezettünk, több támadást dolgoztunk ki, jobban védekeztünk és megérdemelten arattunk fölényes sikert. Az első félidőt 19:10-re nyertük meg, a másodikban ugyanennyit dobtunk, így 38:25-tel zárva léptünk egy újabb lépést a dobogós helyezés felé.

Az összecsapáson 11 játékosunk jegyzett találatot, mindkét kapusunk lehetőséget kapott, Herbert Krisztián vezetőedző sikeresen tudta rotálni a keretet. A legjobb 4-ben való zárás így szinte már biztosnak mondható, a dobogó viszont még kérdéses, mivel a hátralévő két mérkőzésünket meg kell nyernünk a 10. helyezett Cegléd, majd a 4. pozíciót elfoglaló Vecsés ellen.

A jelenleg második Érd következő meccsei: Rákosmenti KSK (8.), Inárcs-Örkény (9.).
A harmadik helyezett Csepel hátralévő találkozói: Inárcs-Örkény (9.), ÓKSI (7.).

Herbert Krisztián vezetőedző így fogalmazott a fölényes győzelmet követően: „Kötelező győzelmet szereztünk, ahol minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni. Természetesen örülnénk a dobogós helyezés megkaparintásának. A legfontosabb most az, hogy megnyerjük a maradék két mérkőzést a Cegléd és a Vecsés ellen!

A hétvégi sikereket követően kézilabda szakosztályunk vezetője, Szabó József nyilatkozott: „A szezon elején kitűzött céljainkat elértük, a legjobb hatban fog zárni férfi és női csapatunk is. Kis szerencsével mindkét nem képviselői a dobogón fejezhetik be az évadot. Fiatal edzőink remek munkát végeznek csapataikkal nap, mint nap. Ujvári Bence és Herbert Krisztián is a TF-en szerezte a diplomáját, ők jelenleg is sokat köszönhetnek az intézmény részéről szakmai kérdésekben nagy segítséget nyújtó mentornak, Györfi Jánosnak, aki nélkül nem tartanánk itt. A háttérben folyamatosan szorgosan tevékenykedő Frigyesi Szandra munkásságáért is nagyon hálásnak kell lennünk. Összességében büszke vagyok arra, hogy ilyen lelkes, a TF identitásával maximálisan azonos közösség épül körülöttünk, általunk. Ebben a szellemiségben haladunk tovább előre!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!