Férfi NBII Kézilabda

9 tavaszi meccs, 6 győzelem – biztató irány!

Férfi kézilabdázóink az elmúlt években rendre nagy harcot vívtak az NB II-es bennmaradásért, idén viszont szintlépésnek lehetünk a szemtanúi. A jelenlegi szezonra fordulva a stabilitás és az előrelépés volt kitűzve alakulatunknál, ami a szezon hajrájára érve egyértelműen beteljesülni látszik. A 6. fordulótól korábbi kiváló játékosunk, Ujvári Bence vette át az együttes irányítását. A 25. születésnapját idén ünneplő szakember keze alatt jelentős változást láthatunk a srácokon a játék képét illetően, továbbá morális szempontból is. Bence munkáját a legtöbbek által „mesterként” ismert Györfi János segíti a háttérből, aki korábban trénere volt a TFSE-nek, így jelenlegi edzőnknek is.

A menetelés legutóbbi állomása Kecskemét városára esett, ahol a lila-fehérek U23-as kerete fogadta az élmezőnyre pályázó TFSE-t. Az összecsapást fehér szettben pályára futó játékosaink kezdték jobban. Hamar vezetést szereztünk Bognár Máté góljával, majd egyre stabilabb előny kidolgozására törekedve folytatódott a gólgyártás Bernáth Bence és Bohuniczky Bátor jóvoltából. Kevesebb, mint 9 perc játék után már 4 gólos előny szerepelt a nevünk mellett. Innentől érdekes képet vett a mérkőzés, ugyanis 5 kétperces ítéletet szabtak ki ránk a félidő végéig. A fiúk óriási harcosok, ezért az időnként elapadni látszó előnyükhöz ragaszkodva, 15:16-os vezetéssel vonulhattak a pihenőre.

A második félidőt az elsőhöz hasonlóan kezdte csapatunk, hamar sikerült növelni az előnyt és távol tartani annyira az ellenfelet, hogy folyamatosan lépéselőnyben maradhassunk. A kétperces „áradat” nem csökkent, ebben a félidőben is 5-ször kellett hátrányban játszanunk. Legnagyobb örömünkre ez nem változtatott a végkimenetelen, így a TFSE-s fiúk sorozatban harmadjára szereztek győzelmet. Végeredmény: 29:33

Külön büszkeség számunkra, hogy minden mezőnyjátékosunk (összesen 10-en) gólt, gólokat tudott szerezni. Legfőbb gólvágónk a 8 találatig jutó Bernáth Bence volt, de kalaplengetés illeti a két hálóőrt, Szerdahelyi Gergőt és Bódy Botondot is.

A fiúk ezzel a győzelemmel 1 pontra megközelítették a dobogót. A bajnokságból már csak két forduló maradt hátra, legközelebb most szombaton este 6 órától játszunk a 7. helyezett Dabassal.

Gratulálunk a teljes keretnek és a stábnak is! Így tovább, hajrá TFSE!