Kosárlabda Női NBI/A

Ez az igazi arcunk!

NBI/A-s női kosarasaink a Sopront fogadták ma este hazai pályán. A meccs hangulata fenomenális, a lányok pedig fantasztikusak voltak! A félidei pihenőre TFSE vezetéssel vonultak a felek, majd barvúros egyéni, illetve csapat teljesítménnyel (mindkét oldalon) teletűzdelt második etapot követően végül fordítani tudtak a vendégek. Emelt fővel távozhatott mindenki a pályáról, hatalmasat küzdöttek kék-fehér kiválóságaink.

Az alábbiakban a wbasket.hu beszámolóját olvashatjátok:

A mérkőzés 20 perces csúszással indult. Ez azonban – legalábbis a támadásokat tekintve biztosan – nem zökkentette ki a csapatokat. Jelena Brooks és a magyar bajnokságban most debütáló Brittney Sykes pontjaival az első percben 4-0-ra lépett el a Sopron. A TFSE Theodoreán Alexandra és Ty Marshall tripláival kezdte a felzárkózást. Három perc után már 10-10-es eredményt rögzíthettünk. Nem mindennapi az a statisztikai lap, ahol az első negyed végén a hazaiak és a vendégek is a 15 mezőnykísérletükből 10-et értékesítettek. A TFSE-nek ebből 4, a Sopronnak 3 triplája volt. A hazaiaknál Khaalia Hillsman 8, Hegedűs Janka és Ty Marshall 5-5 pontnál járt. Soproni oldalon Jelena Brooks egymaga jegyzett 12-t, Brittney Sykes pedig 6-ot. 10 perc után végül 30-27-re a TFSE-MTK vezetett. A második szakaszra sem változott a játék képe. Nyíltsisakos, pontgazdag küzdelmet láthattunk. Király Andrea hármasa után az első perc végére 35-29-re lépett el a TFSE.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Felszabadultan és bátran játszottak a hazaiak, teljesen másik arcukat mutatták, mint szombaton. Amikor Hegedűs Janka már a harmadik tripláját is megszerezte ezen az estén, 47-37-nél a 10 pontot is elérte a TFSE-MTK előnye. Khaalia Hillsman és Pusztai Petra dupláival pedig át is lépte azt. A legnagyobb különbséget a hazaiak javára 51-37-nél jegyezhettük fel. Soproni oldalon a félidőig 22 pontig jutó Jelena Brooks teljesítményét kell kiemelni második a szakaszból, de az utolsó percben Sitku Zsuzsanna is triplát értékesített és így 10 pont alá faragta hátrányát a bajnoki címvédő. A félidőben 52-44 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyed elején Ty Marshall visszaállította a 10 pontos különbséget. Varga Alíz triplájával és Fegyverneky Zsófia 2+1-es helyzetével kezdte a felzárkózását a Sopron. Jelena Brooks duplája pedig a második perc végén már 54-52-re hozta fel a csapatát.

A Sopron felzárkózása után a harmadik negyedben nem tudott elszakadni a korábban látott különbséggel a TFSE, de pár pontos előnyét még őrizte. Brittney Sykes két ziccere után 60-57-nél fordított a címvédő. A játékrész hajrájában azonban 62-62-nél még egyenlített a TFSE. Ugyanezt megtette 64-64-nél is. A harmadik szakaszt Alice Kunek és Sitku Zsuzsanna pontjai zárták. Az utolsó 10 percnek 68-64-ről vágtak neki a csapatok. Khaalia Hillsman szerezte a negyed első találatát. A folytatásban azonban már a Sopron akarata érvényesült. A negyedik perc végén Brittney Sykes növelte 10 pontra a vendégek előnyét. A végjátékban 82-70 után Dúl Terka és Theodoreán Alexandra tripláival 86-81-re szépített a TFSE. A soproni siker az utolsó percben ennek ellenére nem forgott veszélyben. Visszaállt a 10 pontos differencia is a felek között. Egy pontgazda és látványost mérkőzést vívtak a csapatok.

Magyar Bianka értékelője a találkozóról:
„Gratulálok a Sopronnak. Mindig nagy megtiszteltetés ellenük játszani. Mégjobban gratulálok a mi csapatunknak, hiszen teljesen más arcunkat mutattuk a mai találkozón. Nagyon örülök, hogy Dúl Terka, egy fiatal játékos lett a csapatunk legjobbja. Jó úton haladunk és látszik, hogy jó helyen vannak nálunk a fiatalok, Turi Eszter is kezdőként debütálhatott. Sokkal jobb csapatjátékot játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Ez kell, hogy legyen az irányvonal, ez a mi utunk. A 21 gólpassz is azt mutatja, hogy a lányok nagyon jól osztották a labdát. Nagyon boldog vagyok.”

Dúl Terka nyilatkozata a mérkőzést követően:
„Az első célunk az volt, hogy tanuljunk a PEAC elleni meccsből és jobban kezdjünk. Sokkal jobb játék kellett, mint legutóbb és szerintem ez most sikerült! Nagyon jó mérkőzés volt, de tovább kell lépni és a következőre fókuszálni.”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

TIPPMIX NŐI NB I. A , 2. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

TFSE-MTK – Sopron Basket 81-91 (30-27, 22-17, 12-24, 17-23)

TFSE-MTK: Theodoreán 11/6, Turi, Hegedűs 13/3, Marshall 13/3, Dúl P. 7/3. Csere: Hillsman 15, Szeitl, Pusztai 5, Király 3/3, Dúl T. 14/6.

Sopron Basket: Kunek 7/3, Fegyverneky 5, Sitku 7/3, Sykes 22, Brooks 34/9. Csere: Varga 5/3, Czukor 5/3, Böröndy 6, Völgyi.

Hatalmas gratuláció nem csak a lányoknak, de a szurkolóknak is, akik végig buzdították a csapatot és majdnem elijesztették az ellenfelet!

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Következő találkozónkat szombaton játszuk a Ludovika Csata ellen 18 órától, változatlanul hazai pályán!

Kiemelt támogató

Szakmai Partner

Kövess minket mindenhol!