Egyetemi sport EUG

EUG – 6. nap

A hatodik napra virradva elbúcsúztunk 3×3-as kosarasaintól és üdvözölhettük labdarúgóinkat, akik számára most kezdődik a torna. Röplabdában és futsalban tovább folytatódtak a küzdelmek, teniszben azonban a mai nappal befejeződtek.

Labdarúgóink ennél jobban nem is kezdhették volna első napjukat a tornán! Már az első félidőben megszereztük a vezetést, a 20. percben Gálfi volt eredményes. A második játékrészben még jobban odatették magukat a fiúk és megduplázták az első termését. Röviddel a kezdést követően máris megérkezett a második találatunk Balogh révén, majd 3 perccel később Gaszner tette fel a pontot az i-re. A srácok ezzel a győzelemmel vezetik az „A” jelű csoportot, úgy, hogy a norvégok is nyertek lengyel ellenfelükkel szemben, de a jobb gólkülönbség nekünk kedvez. Holnap a lengyel Szczecin Egyetem lesz az ellenfél, aki az előbb említett mérkőzésen szenvedett 2-0-ás vereséget.

Teniszezőink közül a hölgyek a 11., míg a fiúk a 9. helyért léptek pályára a sportág zárónapján. Mindkét egység 13 órakor kezdte meg szereplését, hölgyeink számára azonban hamar véget ért az izgalom, miután az ellenfél (Uni. of Beira Interior) feladta a találkozót, így mi zártunk a tizenegyedikként. A fiúkra ennél jóval hosszabb csata várt a Nottinghami Egyetem ellen. A sherwoodi erdő betyárjai, tanulva az előző mérkőzésükön elkövett hibákból, ezúttal kifogtak fiainkon. Az egyéni küzdelmekben megint nem jutottak dűlőre a felek, így a páros összecsapás dönött, de sajnos az ő javukra.

Futsalosaink sajnos verséget szenvedtek norvég ellenfelüktől. Az első félidőben egyik fél sem jutott találatig, de a másodikban már annál több esett. 8 perc alatt 3 gólt szerzett az ellenfél, majd megtörve a sorozatot először Králik zörgette meg a hálót. Ezt követően mi kerültünk fölénybe és meg is lett a gyümölcse a második gólunkkal. Králik duplájával felcsillant a remény, hogy kiegyenlítsünk, azonban az óriási harcot a hajrában megpecsételte a negyedik norvég találat. A lányok holnap a 7. helyért szállnak harcba a lenygel Jagiellonian University ellen.

Röplabdacsapatunk számára jobban sikerült a „J” csoport lezárása, mint kezdése. A mai ellenféllel (Babes Bolyai) szemben az első labdamenettől kezdve kijött a lépés. 13-25-tel nyitottuk a párharcot, melyet egy szorosabb (23-25) követett. Kétszettes előny birtokában belefért egy lazább etap, melyet 25-13-ra nyert a román ellenfél. A záró akkord azonban ismét rólunk szólt: 25-15-tel lezártuk a meccset, így készülhetünk a 9. helyért. Ellenfelünk a párizsi Dauphine Egyetem lesz pénteken 15:15-től.