Egyetemi sport EUG

EUG 7. nap

Az Európai Egyetemi Játékok 7. napján három sportágban (labdarúgás, futsal és röplabda) szerepeltek TF-esek.

fotó: EUG2022

Ezúttal is labdarúgóink kezdtek leghamarabb (Szczecin – Lengyelo.), ők a tegnaphoz hasonlóan hibátlanul, kapott gól nélkül arattak fenomenális sikert. Az első félidőben gyakorlatilag már eldőltek a lényegi kérdések, miután három gólos előnyt szereztünk Reizinger, Gálfi 2x révén, a második játékrészben nem állt vissza tempónk, Zachan góljával tovább növeltük előnyünket, aminek köszönhetően Prukner László vezetőedző csapata 4–0-ás sikert jegyezhetett. A szuper eredményeknek hála vezetjük csoportunkat, holnap pedig a hozzánk hasonlóan hibátlan rivális norvégok ellen léphetünk pályára, ahol eldől az elsőség kérdése.

fotó: EUG2022

Futsalos lányaink ma a 7. helyért léptek pályára a szintén lengyel Jagiellonian Egyetem ellen. Ranghoz méltó kiélezettséget hozott magával az összecsapás: mindkét félidő döntetlenre zárult (2–2, majd 1–1), így büntetőkre került sor. Az idegek harcát szinte hibátlanul hozták le a felek, azonban nüansznyi különbség a lengyelek javára döntött, akik 5–4-re nyerték a heteseket. Ennek értelmében 8. helyen zártunk a tornán.

Röplabdás hölgyeink számára szintén ma fejeződtek be az események. Leonidas Gaitanakis lányai az első két szettben egyenrangú felei voltak a párizsi Dauphine Egyetemnek (21–25, 25–21). Ezt követően erődemonstrációt tartottak, amivel 1–3 arányban nyertek és megszerezték a 9. helyet. Kőkemény mezőnyben sikerült ez a teljesítmény, így méltán lehetünk büszkék a csapatra!

fotó: Varga jános (MEFS)

Továbbra is hajrá TF!